1 kg vastkokende aardappelen, geschild en gehalveerd
ovenschaal, ingevet
1 dl melk
100 g gruyère, geraspt
1 teentje knoflook, geplet
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C. Plaats de snijschijf in de keukenmachine.
Duw de stukjes aardappel door de vultrechter en snijd ze in dunne plakjes. Leg de plakjes in een vergiet, spoel ze af met koud water en dep droog met keukenrol.
Meng de melk, room, knoflook en peper in een kom en voeg wat zout toe. Roer de aardappelschijfjes erdoor. Schenk het aardappelmengsel in de oven en bestrooi met de kaas.
Bak het gerecht in het midden van de oven in 75 minuten goudbruin. Serveer onmiddellijk.
Serveer onmiddellijk. Tip: u kunt de gruyère in de keukenmachine raspen.
90 minuten totale bereidingstijd
U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.