0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Aardappelgratin

    Eenvoudig maar chic

    Porties 4, Bereidingstijd: 90 m
    Notenvrij
    60-90 minuten
    Vegetarisch
    Keukenmachine
    Kaas
    Voorafjes en snacks
    Aardappelen

    Ingrediënten

    • versgemalen zwarte peper
    • 1,25 dl room
    • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild en gehalveerd
    • ovenschaal, ingevet
    • 1 dl melk
    • 100 g gruyère, geraspt
    • 1 teentje knoflook, geplet

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 160 °C. Plaats de snijschijf in de keukenmachine.
    • Duw de stukjes aardappel door de vultrechter en snijd ze in dunne plakjes. Leg de plakjes in een vergiet, spoel ze af met koud water en dep droog met keukenrol.
    • Meng de melk, room, knoflook en peper in een kom en voeg wat zout toe. Roer de aardappelschijfjes erdoor. Schenk het aardappelmengsel in de oven en bestrooi met de kaas.
    • Bak het gerecht in het midden van de oven in 75 minuten goudbruin. Serveer onmiddellijk.
    • Serveer onmiddellijk. Tip: u kunt de gruyère in de keukenmachine raspen.
    • 90 minuten totale bereidingstijd
    Aardappelgratin met gruyère

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.