0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Tropische meringue

    Maak snel dit heerlijke gerecht van meringue met passievrucht. Een ware traktatie op een zomerse dag, zo uit je Airfryer!

    Porties 4
    Grillpan
    Desserts en gebakjes
    Airfryer
    +90 minuten
    Fruit

    Ingrediënten

    • 5 eieren, gesplitst
    • 100 gram witte basterdsuiker
    • 2 theelepels maizena, gezeefd
    • 1 mango
    • 4 passievruchten
    • 1 papaya
    • 1 ananas
    • 1 theelepel citroensap
    • ½ eetlepel poedersuiker
    • 2dl slagroom
    • Bakpapier
    • Chocolade om te garneren

    Bereiding

    • Splits de eieren en doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom. Klop het eiwit luchtig met een mixer of in de keukenmachine en voeg in gedeeltes de maizena en 80 gram suiker toe. Het eiwit is klaar als je pieken kunt vormen.
    • Neem twee velletjes bakpapier en knip deze op maat voor je AirFryer grillpan. Spatel het eiwit op de twee vellen bakpapier. Droog deze één voor één in de Airfryer, gedurende 60 minuten op 100 graden. Laat hierna het gedroogde eiwit 5 minuten afkoelen en trek voorzichtig het bakpapier eraf. Leg het eiwit ondersteboven en laat verder drogen.
    • Snijd de papaya, mango en ananas in zeer kleine blokjes en houd van elk 100 gram apart in een bakje. Dit wordt de garnering. Pureer de rest van het fruit, de inhoud van 2 passievruchten en het citroensap met je staafmixer tot een coullis.
    • Klop de slagroom stijf met 20 gram suiker en doe deze in een spuitzak met een kartelmondje. Leg het achtergehouden fruit op de meringue en besprekel met de coullis. Garneer de tropische meringue af met slagroom en poedersuiker.
    Tropische meringue

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.