0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Sachertorte

    So chocolaty

    Porties 8 persons, Voorbereidingstijd 30 minutes, Bereidingstijd: 60 minutes
    Notenvrij
    Vegetarisch
    Keukenmachine
    Desserts en gebakjes
    Chocolade
    Zuivelvrij
    +90 minuten
    Fruit

    Ingrediënten

    • 6 egg whites
    • 160 g sugar
    • 240 g dark chocolate (70% cocoa)
    • 240 g butter (room temperature)
    • 5 egg yolks
    • 1 tablespoon vanilla sugar or 1 teaspoon vanilla essence
    • ½ jar apricot jam
    • round springform pan (24 cm)

    Bereiding

    • Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Klop de eiwitten in de kom van de keukenmachine stijf, maar niet droog. Laat de keukenmachine draaien en voeg langzaam de suiker toe. Doe het mengsel in een grote kom en zet weg.
    • Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water (de kom mag het water niet raken). Doe de boter in de mengkom met het roestvrijstalen mes en laat draaien tot een witte en luchtige crème. Laat de machine draaien en voeg de chocolade toe. Voeg nu de eidooiers en de vanillesuiker toe en meng tot een glad beslag.
    • Doe het chocolademengsel in een kom en vouw de eiwitten er voorzichtig in. Voeg nu met behulp van de intervalschakelaar voorzichtig het meel toe. Mix niet te veel.
    • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Schenk het beslag in de vorm en zet de vorm 1 uur in de oven.
    • Laat de cake daarna afkoelen. Snijd de cake in 2 lagen, bedek de bovenkant van elke laag met abrikozenjam, leg de ene laag op de andere en bedek de hele cake met chocoladeglazuur.
    • Voor het glazuur: smelt de chocolade, warm de melk en de room op. Meng alles door elkaar en glazuur de cake.
    • 30 minuten bereidingstijd 60-70 minuten in de oven
    Sachertorte

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.