0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

      De rooscake

    In de frituurmand kan je bakvormen zetten tot 23cm. Zo kan je ook deze cake bereiden in de vorm van een roos. Bak er rozenchips blaadjes bij en serveer de cake met poedersuiker.

    Porties 12, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd: 90 minuten
    60-90 minuten
    The Philips Chef
    Cake
    Airfryer XXL
    Hoofdgerechten
    Airfryer
    Bloem
    Eggs

    Ingrediënten

    • 15 gram boter
    • 350 gram zelfrijzende bloem
    • 75 gram amandelpoeder
    • 1 theelepel bicarbonaat
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 270 ml zonnebloemolie
    • 300 gram suiker
    • 5 eieren, gesplitst
    • 3 eetelepels rozenwater
    • 100 gram aardbeienpulp
    • Het sap van 1/2 citroen
    • 2 eetlepels rode kleurstof
    • Voor de krokante suiker rozenblaadjes::
    • 1 wit van een ei
    • 40 eetbare rozenblaadjes
    • 25 gram fijne suiker
    • Gehakte Pistachenoten
    • Tip: Bakvorm tulband indien mogelijk Roos max 23cm

    Bereiding

    • 1. Vet de vorm in en duw de bloem met het bakpoeder door een zeef.
    • 2. Klop de olie met de suikers en twee eetlepels rode kleurstof tot een homogene massa.
    • 3. Voeg één voor één de eierdooiers toe aan de suikermassa en klop deze luchtig.
    • 4. Blend de bieten tot een puree en meng deze door de suikermengeling.
    • 5. Voeg dan het citroensap, rozenwater, aardbeienpulp en het amandelpoeder toe. Schep het bloemmengsel door het beslag.
    • 6. Klop het eiwit stijf en schep voorzichtig door het deeg.
    • 7. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake af 60 minuten op 130 graden
    • 8. Prik met een stokje in de cake om te zien of hij gaar is en laat de cake een beetje afkoelen. Los deze vervolgens voorzichtig.
    • 9. Maak tussendoor de rozenblaadjes chips door de rozenblaadjes van de rozen te trekken en deze in te smeren met het eiwit. Bestuif deze vervolgensen met een beetje poedersuiker.
    • 10. Leg de rozenblaadjes onder de frituurmand en droog deze op 10 minuten op 110 graden tot chips.
    • 11. Dien de cake op met de rozenblaadjes en de gehakte pisctache noten.
    De rooscake

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.