0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Lavendel paasmuffins

    Het is bijna Pasen! Daar horen paaseitjes bij, maar zeker ook deze vrolijke Paasmuffins. Een leuk recept om samen met je kinderen te maken.

    Porties 12, Voorbereidingstijd 60 - 90 minuten
    Muffinvormen
    Vegetarisch
    Keukenmachine
    Desserts en gebakjes
    Feest
    30-60 minuten
    Airfryer
    Fruit

    Ingrediënten

    • 12 kleine mini bloempotjes of muffinvormpjes
    • Ingrediënten muffins:
    • 3 eieren
    • 170 gram fijne kristalsuiker
    • 125 gram zachte boter
    • 1 vanillestokje
    • 160 gram bloem
    • Mespunt zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 theelepels citroenrasp
    • 15 gram lavendel (toko)
    • Ingrediënten topping:
    • 250 ml slagroom
    • 15 gram suiker
    • 400 gram witte marsepein
    • Groene kleurstof
    • Gele kleurstof
    • Rode kleurstof
    • 12 steeltjes hagelslag
    • Mini suiker paaseitjes

    Bereiding

    • Was de bloempotjes en droog ze goed af. Klop de eieren en suiker luchtig met een handmixer of keukenmachine. Smelt de boter en giet dit in een kommetje om af te koelen. Hak de lavendel fijn. Doe de bloem, het bakpoeder, het zout, de lavendel en de citroenrasp in een grote kom en roer alles door elkaar. Snijd de vanillestokjes doormidden en schraap het merg eruit. Voeg de vanille toe aan de gesmolten boter. Meng alle ingrediënten door elkaar. Vul een spuitzak met het beslag en leg deze even in de koelkast zodat het beslag steviger wordt.
    • Vet de bloempotjes in en bestuif met een beetje bloem. Pak de spuitzak en spuit het beslag tot 3/4e in de bloempotjes of muffinvormpjes. Bak de bloempotjes 15 minuten op 160 graden.
    • Sla de slagroom op en voeg een paar druppels groene kleurstof toe. Verdeel de marsepein in twee stukken van 200 gram. Voeg aan 1 deel de gele kleurstof toe en houd hiervan 25 gram apart. Voeg daar een druppel rode kleurstof aan toe zodat je oranje marsepein krijgt voor de snaveltjes en worteltjes. Haal van het witte deel marsepein 2x 10 gram af en kleur roze en groen.
    • Maak 6 konijntjes en vogeltjes van de marsepein door kleine bolletjes te rollen. De snaveltjes maak je door de oranje marsepein in kegeltjes te rollen en in te knippen met een schaartje. Spuit de afgekoelde muffins op met de groene slagroom en versier met de konijntjes en vogeltjes. Garneer met de mini paaseitjes. Eet smakelijk!
    Lavendel paasmuffins

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.