In de zomer zeer verfrissend als nagerecht of drankje. Cantaloupe- of galiameloenen zijn zeer geschikt, maar u kunt elk type meloen gebruiken.
Porties 4, Voorbereidingstijd 5 m, Bereidingstijd: 3 m
Ingrediënten
- 600 g meloen, zonder schil
- sap van 1 limoen
- muntblaadjes van 5-10 takjes3
- 3 eetlepels honing (mogelijk minder, afhankelijk van de meloen)250
- 250 ml heet water
Bereiding
- Laat het hete water 5 minuten trekken met de munt en honing.
- Snijd de meloen intussen in grove stukken en doe deze in de Soup maker. Voeg het getrokken water en het limoensap toe. Kies het smoothieprogramma.
- Schenk de soep als het programma klaar is in een schaal en laat ten minste 1 uur afkoelen in de koelkast. Voeg eventueel ijsklontjes toe om het proces te
versnellen.
- Tip van de Chef: Make sure the melon is ripe.