Een zoete, lekkere en perfecte start van de dag met veel vers fruit.
Porties8,Voorbereidingstijd5 m,Bereidingstijd:35 m
HomeCooker
Desserts en gebakjes
30-60 minuten
Vegetarisch
Fruit
Ingrediënten
100 g gemengde noten, zoals hazelnoten, amandelen en pistachenoten, grof gehakt
50 g pompoen- en/of zonnebloempitten
200 g havermout
25 g gedroogd kokos
1 theelepel gemalen kaneel
5 eetlepels vloeibare honing
150 g gemengd gedroogd fruit, zoals zure kersen, dadels en abrikozen
Bereiding
Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de
temperatuur in op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de noten, pitten, havermout, het kokos en de kaneel in de
hete pan. Voeg 3 eetlepels honing toe en stel de timer in op 20
minuten.
Snij ondertussen de grote stukken gedroogd fruit in stukjes.
Doe vervolgens het gedroogde fruit en de honing in de pan
en stel de timer in op nog eens 10 minuten, zodat het geheel
goudbruin wordt en heerlijk ruikt. Lepel de granola op het
bakpapier en laat deze afkoelen.
Serveer de granola als deze is afgekoeld of bewaar in een
luchtdichte trommel voor later. Heerlijk met natuurlijke
yoghurt en verse seizoensbessen.
Tip van de Chef: Keep things interesting by using different combos of nuts, fruit and seeds each time you make a batch of this delicious granola. You’ll soon find your favourites.