Dit winteropwarmertje is een absoluut pareltje als gerecht – ongeacht het seizoen.
Porties4 p,Voorbereidingstijd5 m,Bereidingstijd:20 m
HomeCooker
0-30 minuten
Desserts en gebakjes
Vegetarisch
Fruit
Ingrediënten
50 g geschaafde amandelen
200 g havermout
750 ml melk
zeezout
2 rijpe bananen
ahornsiroop om te serveren
Bereiding
Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de
temperatuur in op 130 °C. Doe de amandelen in de hete pan, stel
de timer in op 8 minuten en wacht tot de amandelen goudbruin
zijn. Doe de amandelen daarna in een kom en leg deze opzij.
Doe de havermout en melk (u kunt ook alleen water of water
en melk gebruiken) in de pan met een snufje zout. Stel de
temperatuur in op 110 °C en stel de timer in op 12 minuten.
Pel en prak ondertussen één banaan en pel en snij de andere
banaan in dunne plakjes. Doe een paar minuten voordat de
tijd is verstreken de geprakte banaan in de pan. Controleer de
dikte van de pap. Voeg een scheut melk of water toe voor een
dunnere pap.
Verdeel de pap over vier kommen en strooi de gesneden
banaan en geroosterde amandelen erover. Schenk er vervolgens
ahornsiroop over en serveer. Bewaar overgebleven geroosterde
amandelen in een pot voor volgend gebruik.