0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Perfecte havermoutpap met banaan en ahornsiroop

    Dit winteropwarmertje is een absoluut pareltje als gerecht – ongeacht het seizoen.

    Porties 4 p, Voorbereidingstijd 5 m, Bereidingstijd: 20 m
    HomeCooker
    0-30 minuten
    Desserts en gebakjes
    Vegetarisch
    Fruit

    Ingrediënten

    • 50 g geschaafde amandelen
    • 200 g havermout
    • 750 ml melk
    • zeezout
    • 2 rijpe bananen
    • ahornsiroop om te serveren

    Bereiding

    • Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 130 °C. Doe de amandelen in de hete pan, stel de timer in op 8 minuten en wacht tot de amandelen goudbruin zijn. Doe de amandelen daarna in een kom en leg deze opzij.
    • Doe de havermout en melk (u kunt ook alleen water of water en melk gebruiken) in de pan met een snufje zout. Stel de temperatuur in op 110 °C en stel de timer in op 12 minuten.
    • Pel en prak ondertussen één banaan en pel en snij de andere banaan in dunne plakjes. Doe een paar minuten voordat de tijd is verstreken de geprakte banaan in de pan. Controleer de dikte van de pap. Voeg een scheut melk of water toe voor een dunnere pap.
    • Verdeel de pap over vier kommen en strooi de gesneden banaan en geroosterde amandelen erover. Schenk er vervolgens ahornsiroop over en serveer. Bewaar overgebleven geroosterde amandelen in een pot voor volgend gebruik.
    Havermoutpap met banaan en ahornsiroop

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.