1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending vanaf €20,-

    Producten

    Gestoofd fruit met bloemenhoning

    Porties 4, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 30 m
    HomeCooker
    Desserts en gebakjes
    Alcohol
    30-60 minuten
    Vegetarisch
    Fruit

    Ingrediënten

    • 20 g geblancheerde hazelnoten
    • 4 abrikozen, gehalveerd en ontpit
    • 1 stevige, rijpe peer, in achten, ontdaan van klokhuis
    • 4 verse vijgen, gehalveerd
    • 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden
    • 6 eetlepels bloemen- of lavendelhoning
    • 1 bakje aardbeien
    • 1 bakje bosbessen
    • 2 eetlepels brandewijn
    • 80 g crème fraîche of natuurlijke yoghurt om te serveren
    • rasp van 1 sinaasappel om te strooien

    Bereiding

    • Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 175 °C. Doe de hazelnoten in de hete pan en stel de timer in op 10 minuten tot de hazelnoten een beetje goudbruin worden. Doe ze daarna over in de vijzel en leg opzij.
    • Verlaag de temperatuur tot 130 °C, voeg de abrikoos en peer toe en stel de timer in op 10 minuten. Voeg vervolgens de vijgen en het vanillestokje toe en stel de timer in op nog eens 10 minuten, zodat het fruit lekker zacht wordt.
    • Schenk de honing in de pan, voeg de aardbeien en bosbessen toe en stel de timer in op 3 minuten, zodat de honing bubbels begint te vormen. Giet de brandewijn erbij en stel de timer in op 2 minuten. Stamp ondertussen de hazelnoten in de vijzel grof.
    • Schep de goudglanzende vruchten en stroop op een bord of verdeel ze over de kommen. Giet er een beetje crème fraîche of natuurlijke yoghurt over, bestrooi met de gehakte hazelnoten en sinaasappelrasp en smullen maar.
    • Tip van de Chef: The beauty of this recipe is that it’s totally adaptable to the seasons. Just keep roughly the same volume of fruit overall, choose fairly firm fruit such as peaches, plums and cherries, and cut it all into nice-sized chunks that will be a pleasure to eat.
    Gestoofd fruit met bloemenhoning