Porties4,Voorbereidingstijd10 m,Bereidingstijd:30 m
HomeCooker
Desserts en gebakjes
Alcohol
30-60 minuten
Vegetarisch
Fruit
Ingrediënten
20 g geblancheerde hazelnoten
4 abrikozen, gehalveerd en ontpit
1 stevige, rijpe peer, in achten, ontdaan van klokhuis
4 verse vijgen, gehalveerd
1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden
6 eetlepels bloemen- of lavendelhoning
1 bakje aardbeien
1 bakje bosbessen
2 eetlepels brandewijn
80 g crème fraîche of natuurlijke yoghurt om te serveren
rasp van 1 sinaasappel om te strooien
Bereiding
Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de
temperatuur in op 175 °C. Doe de hazelnoten in de hete pan
en stel de timer in op 10 minuten tot de hazelnoten een beetje
goudbruin worden. Doe ze daarna over in de vijzel en leg opzij.
Verlaag de temperatuur tot 130 °C, voeg de abrikoos en peer toe
en stel de timer in op 10 minuten. Voeg vervolgens de vijgen en
het vanillestokje toe en stel de timer in op nog eens 10 minuten,
zodat het fruit lekker zacht wordt.
Schenk de honing in de pan, voeg de aardbeien en bosbessen
toe en stel de timer in op 3 minuten, zodat de honing bubbels
begint te vormen. Giet de brandewijn erbij en stel de timer in op
2 minuten. Stamp ondertussen de hazelnoten in de vijzel grof.
Schep de goudglanzende vruchten en stroop op een bord of
verdeel ze over de kommen. Giet er een beetje crème fraîche of
natuurlijke yoghurt over, bestrooi met de gehakte hazelnoten
en sinaasappelrasp en smullen maar.
Tip van de Chef: The beauty of this recipe is that it’s totally adaptable to the seasons. Just keep roughly the same volume of fruit overall, choose fairly firm fruit such as peaches, plums and cherries, and cut it all into nice-sized chunks that will be a pleasure to eat.
U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.