1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending vanaf €20,-

    Producten

    Franse appeltaart

    Net zoals oma hem maakte

    Porties 1, Voorbereidingstijd 0 m, Bereidingstijd: 60 m
    Keukenmachine
    Desserts en gebakjes
    Vegetarisch
    Bloem
    +90 minuten
    Fruit

    Ingrediënten

    • 125 g koude boter, in blokjes
    • sap van een halve citroen
    • 250 g bloem
    • 3-4 el vloeibare honing
    • ingevette springvorm met een diameter van 26 cm
    • 1 kg appels (Elstar)
    • 2 el crème fraîche
    • 150 g amandelspijs
    • Voor de vulling:
    • 1 ei
    • Voor het deeg:

    Bereiding

    • Plaats het kneedmes in de keukenmachine en doe de bloem en de boter in de kom. Voeg een snufje zout en het ei toe. Laat de keukenmachine draaien tot het deeg zich tot een bal heeft gevormd.
    • Voeg indien nodig 1-2 eetlepels koud water toe. Kneed het deeg verder enkele minuten met de hand af op een met bloem bestoven werkvlak.
    • Wikkel het deeg in plasticfolie en plaats het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkant van 30 cm. Bekleed hiermee de onderkant en zijkanten van de taartvorm.
    • Snijd overtollig deeg aan de bovenkanten weg. Meng de amandelspijs met de crème fraîche en schenk het mengsel in de taartvorm. Spreid het uit over de bodem.
    • Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Plaats de snijschijf in de keukenmachine. Duw de appels door de vultrechter om ze in dunne plakjes te snijden. Leeg de kom tussendoor om te voorkomen dat de appels worden gepureerd.
    • Besprenkel de schijfjes appel met het citroensap en schik ze dakpansgewijs in een cirkel in de taartvorm. Plaats de vorm één richel onder het midden van de oven en bak de taart in 35-40 minuten goudbruin. Haal de taart uit de oven en bestrijk de appelschijfjes royaal met honing. Laat geheel of bijna geheel afkoelen. Serveer met een bolletje ijs of een toef crème fraîche.
    • 1 uur bereidingstijd 30 minuten in de koelkast
    Franse appeltaart