Porties1,Voorbereidingstijd0 m,Bereidingstijd:60 m
Keukenmachine
Desserts en gebakjes
Vegetarisch
Bloem
+90 minuten
Fruit
Ingrediënten
125 g koude boter, in blokjes
sap van een halve citroen
250 g bloem
3-4 el vloeibare honing
ingevette springvorm met een diameter van 26 cm
1 kg appels (Elstar)
2 el crème fraîche
150 g amandelspijs
Voor de vulling:
1 ei
Voor het deeg:
Bereiding
Plaats het kneedmes in de keukenmachine en doe de bloem en de boter in de kom. Voeg een snufje zout en het ei toe. Laat de keukenmachine draaien tot het deeg zich tot een bal heeft gevormd.
Voeg indien nodig 1-2 eetlepels koud water toe. Kneed het deeg verder enkele minuten met de hand af op een met bloem bestoven werkvlak.
Wikkel het deeg in plasticfolie en plaats het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een vierkant van 30 cm. Bekleed hiermee de onderkant en zijkanten van de taartvorm.
Snijd overtollig deeg aan de bovenkanten weg. Meng de amandelspijs met de crème fraîche en schenk het mengsel in de taartvorm. Spreid het uit over de bodem.
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Plaats de snijschijf in de keukenmachine. Duw de appels door de vultrechter om ze in dunne plakjes te snijden. Leeg de kom tussendoor om te voorkomen dat de appels worden gepureerd.