1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending vanaf €20,-

    Producten

    Citrusjelly met knapperige amandelbrokjes

    Niet alleen kinderen zijn gek op jelly

    Porties 4, Voorbereidingstijd 45 m
    Keukenmachine
    Desserts en gebakjes
    Vegetarisch
    +90 minuten
    Fruit

    Ingrediënten

    • 6 witte gelatineblaadjes
    • 16 mandarijnen
    • 1 limoen
    • 100 g suiker
    • 2 eetlepels kleine muntblaadjes
    • 1 eiwit
    • 1 eetlepel honing
    • 100 g amandelschaafsel
    • - jellyvorm of kom (500 ml)
    • - bakplaat bedekt met bakpapier
    • - keukenmachine met citruspers

    Bereiding

    • Week de gelatine in ruim koud water. Pel 4 mandarijnen, verdeel in partjes en snijd met een scherp mes het witte vel weg. Vang het sap op. Plaats de citruspers in de keukenmachine. Pers de rest van de mandarijnen en de limoen uit met de citruspers en zeef het sap. Schenk het citrussap in een pan met dikke bodem, voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat al roerend de suiker oplossen en haal de pan van het vuur.
    • Knijp de gelatine stevig uit en los de blaadjes al roerend op in het warme citrussap. Zet de pan in een kom met ijskoud water en laat afkoelen tot het sap geleiachtig wordt. Lepel voorzichtig de mandarijnpartjes en de muntblaadjes door de jelly.
    • Spoel de jellyvorm om met koud water en schenk de jelly in de vorm. Zet de vorm in de koelkast en laat 2-3 uur opstijven. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
    • Klop het eiwit op met de honing en lepel het amandelschaafsel door het mengsel. Verdeel het amandelmengsel in een dunne laag over de bakplaat en bak het in 15-20 minuten in de oven goudbruin. Laat afkoelen en breek de laag in brokjes.
    • Houd de bodem van de jellyvorm enkele seconden in heet water, keer om en stort de jelly uit de vorm. Snijd de jelly in vier mooie stukjes en schik ze op dessertbordjes. Garneer met de amandelbrokjes en bestuif met poedersuiker.
    • 45 minuten bereidingstijd 2-3 uur in de koelkast
    Citrusjelly