0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

      Citroen mugcakes

    Deze cake is gemaakt van amandelmeel, dit is rijk aan vitamine E, licht verteerbaar en bevat maar 1/10 van de koolhydraten dan gewone bloem. Vanwege de hoge voedingswaarde heb je na het eten van een stukje van deze cake al snel een verzadigd gevoel. Zogeheten mug cakes is een nieuwe trend. Let wel op dat je mokken gebruikt die hittebestendig zijn zoals porselein of dikke glazen.

    Porties 8, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd: 20 minuten
    Muffinvormen
    0-60 minute
    The Philips Chef
    Gemaakt door
    Desserts en gebakjes
    Feest
    Airfryer
    Eggs
    Fruit

    Ingrediënten

    • 250 gram amandelmeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 0,5 theelepel zeezout
    • 150 ml olie voor te bakken
    • 4 eieren
    • 2 citroenen
    • 1 vanillestokje
    • 8 kleine koffiekopjes

    Bereiding

    • 1. Vet de glazen of hittebestendige mokken in met de olie.
    • 2. Boen de citroenen goed schoon en rasp de schil met een fijne rasp. Hou apart.
    • 3. Snijd en pers de citroenen.
    • 4. Doe in een kom het amandelmeel, bakpoeder, zout, kokosolie, honing, eieren, citroensap en citroenrasp in.
    • 5. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg er met een mesje uit.
    • 6. Doe de vanille in de kom en meng tot een luchtig en glad beslag.
    • 7. Vul de mokken of kopjes tot 1/3e.
    • 8. Bak de mugcakes in de mokken gedurende 17 minuten op 160 graden.
    • 9. Controleer met een saté prikker of de cake gaar is. Als er geen beslag meer aan de prikker blijft hangen is de cake gaar.
    Citroen mugcakes

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.