• Philips Shop voordelen:

  • Gratis retourneren

  • Gratis verzending

1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Producten

    Chocolade cupcakes met salted caramel

    Heerlijke chocolade cakejes met een topping van gezouten karamel, gemaakt met behulp van je Airfryer. Een heerlijke cupcake om te trakteren of gewoon voor jezelf!

    Porties 12, Bereidingstijd: 30 - 60 m
    Vegetarisch
    Feest
    30-60 minuten
    Chocolade
    Desserts en gebakjes
    Airfryer
    Speciale diëten

    Ingrediënten

    • 300 gram bloem
    • 100 gram bruine poedersuiker
    • 150 gram kristalsuiker
    • 80 gram cacaopoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baking soda
    • 2 grote eieren
    • 100 gram ongezouten roomboter
    • 250 ml karnemelk
    • 150 gram pure chocolade, in stukjes
    • Ingredienten salted caramel saus:
    • 2 eetlepels roomboter
    • 110 gram fijne suiker
    • 120 ml ongezoete slagroom
    • Paar druppels water
    • 1/2 theelepel zout
    • Ingrediënten topping:
    • 250 gram roomkaas
    • 240 gram boter
    • 120 ml salted caramel saus
    • 200 gram poedersuiker
    • Garnering:
    • Salted caramel saus
    • Mini pretzel zoutjes

    Bereiding

    • Laat de ingrediënten voor de cupcakes op kamertemperatuur komen en zet twee kommen klaar. Doe de bloem, cacaopoeder, zout, bakpoeder, kaneel en de baking soda in de ene kom. In de andere kom meng je de poedersuiker, suiker, boter, karnemelk en eieren. Voeg het droge mengsel aan het natte mengsel toe en meng goed met een spatel door elkaar. Meng 3/4e van de chocolade stukjes door het beslag en vul 12 muffinvormpjes. Verdeel de overgebleven stukjes chocolade over de vormpjes. Bak de cupcakes op 160 graden gedurende 15 minuten. Je kunt testen of ze gaar zijn door er met een sateprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het cakeje gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
    • Maak de karamelsaus. Doe de suiker samen met een paar druppels water in een pannetje met een stevige bodem. Zet op middelhoog/hoog vuur. Als de suiker doorschijnend wordt en belletjes laat zien begint hij te karameliseren. Houd de pan goed in de gaten en draai de pan rond zodat de suiker gelijkmatig kleurt.
    • Als de karamel goudbruin is, zet je het vuur laag en voeg je de boter toe. Zodra de boter gesmolten is schenk je de slagroom erbij. Draai de pan goed rond zodat de room goed opgenomen wordt. Voeg het zout toe en laat helemaal afkoelen voordat je hem proeft of gaat gebruiken.
    • Doe de roomkaas en boter in een kom en meng dit tot het een romig mengsel is geworden. Voeg de suiker toe en de karamelsaus en klop dit erdoor. Begin daarvoor op de laagste stand. Wanneer de topping mooi romig en luchtig is geklopt is hij klaar voor gebruik. Vul een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit de topping op de cupcakes. Versier met wat salted caramel en de mini pretzels.
    Chocolade cupcakes met salted caramel - Airfryer