0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Chocoladecakejes met glazuur

    Voor chocoladeliefhebbers

    Porties 1, Bereidingstijd: 60 m
    Notenvrij
    Vegetarisch
    Keukenmachine
    Desserts en gebakjes
    Chocolade
    Bloem
    +90 minuten
    Vlees

    Ingrediënten

    • 1 el sinaasappelsap
    • 200 g witte basterdsuiker
    • 2 muffinhouders voor 12 muffins, ingevet (of 24 papieren cakevormpjes op een bakplaat)
    • Voor de cakejes:
    • 1 eiwit
    • 1 el geraspte sinaasappelschil
    • 250 g poedersuiker
    • Voor de glazuur:
    • 200 g zachte boter
    • 4 eieren
    • 3 el cacaopoeder
    • 200 g bloem
    • 200 g pure chocolade (met hazelnoten), fijngehakt

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 160 °C. Plaats het kneedmes in de keukenmachine. Doe de boter en suiker in de mengkom en mix tot een romig mengsel.
    • Breek telkens een ei in een kopje en voeg het via de toevoeropening aan het botermengsel toe terwijl de keukenmachine draait.
    • Voeg daarna in 3 porties het cacaopoeder en de bloem, evenals een snufje zout toe. Mix enkele seconden tussen de porties.
    • Voeg tot slot de chocolade toe en laat de machine nog een keer kort draaien. Verdeel het beslag in de muffin- of cakevormpjes en bak ze op de middelste richel van de oven in 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
    • Was de kom af en plaats de mengschijf in de keukenmachine. Doe het poedersuiker, eiwit en sinaasappelsap in de kom en laat de machine draaien tot u een mooi glanzend glazuur hebt verkregen.
    • Schenk de glazuur over de cakejes, garneer met de sinaasappelschil en plaats de cakejes een uur in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Tip: u kunt de chocolade met het hakmes in de keukenmachine fijnhakken.
    • Breek de chocolade eerst in stukken. 1 uur bereidingstijd 1 uur in de koelkast
    Chocoladecakejes met glazuur

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.