2 muffinhouders voor 12 muffins, ingevet (of 24 papieren cakevormpjes op een bakplaat)
Voor de cakejes:
1 eiwit
1 el geraspte sinaasappelschil
250 g poedersuiker
Voor de glazuur:
200 g zachte boter
4 eieren
3 el cacaopoeder
200 g bloem
200 g pure chocolade (met hazelnoten), fijngehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C. Plaats het kneedmes in de keukenmachine. Doe de boter en suiker in de mengkom en mix tot een romig mengsel.
Breek telkens een ei in een kopje en voeg het via de toevoeropening aan het botermengsel toe terwijl de keukenmachine draait.
Voeg daarna in 3 porties het cacaopoeder en de bloem, evenals een snufje zout toe. Mix enkele seconden tussen de porties.
Voeg tot slot de chocolade toe en laat de machine nog een keer kort draaien. Verdeel het beslag in de muffin- of cakevormpjes en bak ze op de middelste richel van de oven in 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
Was de kom af en plaats de mengschijf in de keukenmachine. Doe het poedersuiker, eiwit en sinaasappelsap in de kom en laat de machine draaien tot u een mooi glanzend glazuur hebt verkregen.
Schenk de glazuur over de cakejes, garneer met de sinaasappelschil en plaats de cakejes een uur in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Tip: u kunt de chocolade met het hakmes in de keukenmachine fijnhakken.
Breek de chocolade eerst in stukken. 1 uur bereidingstijd 1 uur in de koelkast
U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.