1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending

    Producten

    Appeltaart

    Bak een heerlijke appeltaart in je Airfryer. Tips voor andere variaties; vervang een deel van de appel gerust door abrikoos, peer of kersen.

    Porties 8
    Desserts en gebakjes
    60-90 minuten
    Feest
    Airfryer

    Ingrediënten

    • Voor het deeg:
    • 125 gram roomboter of margarine
    • 125 gram witte (basterd)suiker
    • 250 gram zelfrijzend bakmeel
    • Zout
    • ½ citroen
    • Voor de vulling:
    • 1,5 kilo friszure appels (Elstar, Jonagold)
    • 60 gram blanke rozijnen
    • 10 gram krenten
    • 2 eetlepels vanille custard (vanillepudding)
    • 5 eetlepels abrikozenjam
    • 200 gram suiker
    • Mespunt kaneel
    • Benodigdheden:
    • Airfryer Viva: 3 springvormen (16 centimeter)
    • Airfryer Avance XL: 1 springvorm (20 centimeter)
    • Bakpapier
    • Ter decoratie:
    • Poedersuiker

    Bereiding

    • Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de boter met de suiker, het citroensap, de rasp van de schil en een mespuntje zout tot een egale massa. Meng daarna met een wrijvende beweging het zelfrijzend bakmeel met het botermengsel.
    • Schil en snijd de appelen. Meng deze met de rozijnen, krenten, custard, abrikozenjam, kaneel en de suiker.
    • Rol het deeg uit tot één plak van 28 centimeter (voor 1 vorm in de Airfryer Avance XL) of 3 plakken van 20 centimeter (voor 3 vormen in de Airfryer Viva). Vet de vorm(en) in met een beetje vloeibare boter en leg er een bakpapiertje in. Leg de deegplak in de vorm en druk mooi aan. Om te voorkomen dat er luchtbellen vormen, prik je met een vorm gaatjes in de bodem. Verdeel de vulling in de vorm en bak de taart af. De baktijd en temperatuur voor de Viva is 30 graden op 160 graden, voor de Avance XL 50 minuten op 160 graden.
    • Laat de taart afkoelen in de springvorm en bestrooi met wat poedersuiker.
    Appeltaart - Airfryer