Porties4,Voorbereidingstijd10 m,Bereidingstijd:20 m
Lactosevrij
Desserts en gebakjes
30-60 minuten
Airfryer
Zuivelvrij
Bloem
Fruit
Ingrediënten
250 g verse abrikozen
75 g suiker
100 g verse bramen
1 eetlepel citroensap
100 g bloem
50 g koude boter, in blokjes
lage, ronde taartvorm, doorsnede 16 cm
Bereiding
Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Snijd de abrikozen in stukjes en meng ze in een kom met het citroensap en 25 g suiker.
Vet de taartvorm in en verdeel het fruitmengsel erover.
Meng in een kom de bloem met een snufje zout, de rest van de suiker en de boter en 1 eetlepel koud water tot een min of meer samenhangend mengsel en wrijf het met de vingertoppen tot een kruimelig deeg.
Verdeel de deegkruimels gelijkmatig over het fruit en druk ze iets aan.
Zet de schaal in het mandje en schuif het mandje in de airfryer. Stel de tijd in op 20 minuten en bak de crumble goudbruin en gaar.
Serveer de crumble warm, lauwwarm of koud met roomijs, slagroom of vanillesaus.
TIP:
Ook appel, peer, mango en perzik zijn geschikt voor het maken van crumbles, combineer ze bijvoorbeeld met frambozen, blauwe bessen of verse cranberryâs.