Een zeer mooi gerecht wat je met weinig dure ingredienten kan bereiden. Je kan dit dessert ook maken met verse vijgen, mandarijn en kersen.
Porties 6, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 250 gram aarbeien
- 250 gram turkse yoghurt
- 1 lepel suiker
- 1/2 lepel limoensap
- 2 pakjes Dr. Oetker Klop Fix (4 zakjes)
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 lepel suiker
- Verse munt
Bereiding
- 1. Maak eerst de koekjes door de bladerdeegplakjes te laten ontdooien en deze met een rasterroller in te snijden.
- 2. Maak deze plakjes dan een beetje nat bestrooi met een klein beetje suiker.
- 3. Leg de plakjes een voor een in de frituurmand en zet er het meerlaagsrekje overheen.
- 4. Bak de plakjes 8 tot 10 min op 180 graden en blijf dit herhalen tot alle koekjes gebakken zijn.
- 5. Breek de koekjes op het gewenste formaat na het bakken.
- 6. Maak daarna de aardbeien schoon en bewaar er een paar voor de garnering.
- 7. Doe de rest in een pan en kook deze met de suiker en het limoensap op tot een aarbeien coullis en laat deze helemaal afkoelen.
- 8. Meng daarna de koude aardbei coullis met de yoghurt en meet exact 2,5 dl af. Klop dit op met 4 zakjes Dr oetker Klop fix tot een mouse.
- 9. Spuit per bord 3 rozetten en steek de koekjes vanuit de hoogte erin om het mooiste resultaat te verkrijgen.
- 10. Garneer met aardbeien, chocolade en verse munt.