0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Pytti Panna (Zweedse hachee met vlees en aardappelen)

    Porties 2, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 65 m
    HomeCooker
    Groenten
    Notenvrij
    60-90 minuten
    Hoofdgerechten
    Aardappelen
    Vlees

    Ingrediënten

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 250 g gekookte ham van goede kwaliteit, gesnipperd
    • optioneel: 50 g salami, zonder vel en in kleine blokjes
    • 1 wortel, geraspt en in blokjes van 1 cm
    • 300 g vastkokende aardappelen, schoongeboend en in blokjes van 1 cm
    • 2 takjes verse tijm, ontdaan van blaadjes
    • 1 takje verse rozemarijn, ontdaan van blaadjes
    • zeezout en versgemalen zwarte peper
    • 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
    • 2 grote scharreleieren
    • augurken, fijngehakt, om te serveren voor de dressing
    • verse bieslook, dille en platte peterselie, fijngehakt
    • 1 theelepel dijonmosterd
    • 1 eetlepel ciderazijn

    Bereiding

    • Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 175 °C. Doe 1 eetlepel olijfolie, de ham en eventueel salami in de hete pan. Stel de timer in op 12 minuten, zodat het vlees mooi krokant wordt.
    • Meng ondertussen de wortelen en aardappelen in een kom met 2 eetlepels olijfolie, de tijm, rozemarijnblaadjes en wat peper en zout. Als het vlees krokant is, gebruikt u een schuimspaan om het vlees uit de pan te scheppen. Verhoog de temperatuur vervolgens tot 250 °C. Voeg de wortelen en aardappelen toe en stel de timer in op 30 minuten. Voeg de ui en de rest van de olie toe en stel de timer in op 10 minuten. Vul een koekenpan met water en breng het op hoog vuur aan de kook.
    • Doe daarna het krokante vlees en eventuele vleessappen terug in de pan en stel de timer in op 10 minuten. Hak ondertussen de kruiden fijn (hou wat dilletopjes apart), vermeng die met de rest van de dressingingrediënten en bewaar in een kleine kom of schone jampot.
    • Als er nog ongeveer 5 minuten op de timer staat, voegt u een snufje zout toe aan het kokende water. Breek een ei boven een kopje en laat het voorzichtig in het water glijden. Herhaal dit met het andere ei. Pocheer de eieren 2 tot 4 minuten. Controleer of ze gaar zijn door voorzichtig een ei uit de pan te scheppen en er zachtjes met een theelepel op te drukken. Als het te zacht aanvoelt (gebruik uw intuïtie), doe het dan terug in de pan en pocheer de eieren zo’n twee minuten langer.
    • Sprenkel de dressing over de hachee en verdeel over de twee borden. Strooi de augurken en de rest van de dille erover en leg er een gepocheerd eitje op.
    Zweedse hachee met vlees en aardappelen

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.