Quinoa kan als graan worden gebruikt, maar is technisch gesproken meer verwant aan planten. Het is glutenvrij en bevat veel proteïnen en vitaminen.
Porties 4, Voorbereidingstijd 5 m, Bereidingstijd: 25 m
Ingrediënten
- 200 g quinoa550
- 550 ml bouillon1
- 1 eetlepel venkelzaad, gehakte verse rozemarijnblaadjes2
- 2 tomaten, in blokjes
- 1-2 handjes gehakte verse kruiden: basilicum, peterselie, koriander
- 2 eetlepels citroensap of 1 eetlepel azijn3
- 3 eetlepels olijfolie50
- 50 g gehakte walnoten of amandelen
- naar keuze: verkruimelde geitenkaas
Bereiding
- Doe de ingrediënten in de Soup maker en kies het compoteprogramma.
- Laat de quinoa 5-10 minuten in het apparaat zitten als het programma klaar is, zodat de korrels helemaal gaar worden.
- Vermeng de quinoa tot slot met de overige ingrediënten.
- Serveer direct of bewaar in de koelkast voor later gebruik.
- Tip van de Chef: You can replace quinoa for bulgur, which works with the same timings and water quantity.