Porties4,Voorbereidingstijd0 m,Bereidingstijd:40 m
Groenten
Notenvrij
Vis
Lactosevrij
Hoofdgerechten
Stomer
Pasta, noedels of rijst
30-60 minuten
Zuivelvrij
Ingrediënten
4 zalmfilets van 200 g per stuk
10 g dille, bewaar een paar takjes voor de garnering
300 g witte snelkookrijst
1 courgette, in dunne plakjes
200 g groene aspergepunten
150 g tuinbonen (diepvries)
150 g doperwten (diepvries)
versgemalen peper
zout
olijfolie met citroenaroma
Bereiding
Plaats stoomlaag 1 op de lekbak. Plaats stoomlaag 2 boven op stoomlaag 1.
Hang de rijststoomlaag in stoomlaag 2 en doe hierin de rijst, ongeveer 450 ml warm water en wat zout. Sluit af met het deksel.
Stel de timer in op 20 minuten.
Vul nu stoomlaag 3. Begin met een laag courgetteplakjes, dan de aspergepunten, tuinbonen en doperwten. Plaats na 10 minuten stomen deze stoomlaag boven op stoomlaag 2.
Doe na 20 minuten stomen de zalmfilets in stoomlaag 1.
Doe enkele takjes dille in de Flavour Booster. Stel de timer in op nog 15 minuten en stoom de 3 stoomlagen gaar. Schakel de stomer uit.
Kruid de zalmfilets met zout en versgemalen peper en serveer ze op een bedje van rijst en beetgaar gekookte groene groenten. Besprenkel met olijfolie met citroenaroma en garneer met enkele takjes dille.