Porties2,Voorbereidingstijd15 m,Bereidingstijd:20 m
HomeCooker
Groenten
Notenvrij
Vis
Hoofdgerechten
Pasta, noedels of rijst
30-60 minuten
Fruit
Ingrediënten
zeezout en versgemalen zwarte peper
100 g basmatirijst
2 stukken zeebaarsfilet van 140 g, graatloos, huid ingesneden
een handvol sugarsnaps, gehalveerd
3 lente-uitjes, gewassen en in kleine ringetjes
1 verse rode peper, ontdaan van zaad en fijngesneden
1 limoen, in vieren voor de pasta
1 bosje verse koriander (hou een paar mooie blaadjes achter)
1 duimbreed stukje verse gember, gepeld
1 teentje knoflook, gepeld
2 verse rode pepers, ontdaan van zaadjes
1 theelepel sesamolie
3 eetlepels sojasaus
rasp en sap van 1 limoen
100 ml kokosmelk
Bereiding
Pureer alle pasta-ingrediënten met een keukenmachine of
blender tot er een glad mengsel ontstaat. Voor dit recept hebt
u het roerhulpstuk niet nodig. Vul de HomeCooker-pan met
2,5 liter water en stel de temperatuur in op 250 °C. Plaats het
pasta-inzetstuk erin als het water kookt, voeg de rijst toe en
stel de timer in op 4 minuten. Verwijder daarna voorzichtig het
pasta-inzetstuk en giet de rijst af.
Giet wat van het water uit de pan tot u ongeveer 500 ml
overhoudt. Roer voorzichtig de pasta door de rijst en doe de rijst
in een evenredige laag in de stoommand. Leg de zeebaarsfilets
erop met de huid omlaag. Plaats de mand op de pan, zet het
deksel erop, verlaag de temperatuur tot 175 °C en stel de timer
in op 5 minuten.
Verdeel de sugarsnaps over de vis, zet het deksel weer terug op
de pan en stel de timer in op nog eens 5 minuten, zodat de vis
heerlijk zacht wordt. Verdeel de rijst, vis en sugarsnaps over de
borden. Strooi de lente-uitjes, rode peper en de achtergehouden
korianderblaadjes erover en serveer met een partje limoen.
Tip van de Chef: Try swapping the sea bass for large shell-off prawns.