0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Souvlaki met Griekse salade en tzatziki

    Haal een stukje Griekenland in huis met deze heerlijke Souvlaki met Griekse salade en tzatziki.

    Porties 4
    Hoofdgerechten
    0-30 minuten
    Airfryer
    Vlees

    Ingrediënten

    • Souvlaki:
    • 1 kilo varkensvlees
    • 3 tl gemalen komijn
    • 1 tl paprikapoeder
    • (Mais)olie
    • Azijn
    • Griekse salade:
    • 0.5 komkommer
    • 1 rode ui
    • 4 tomaten
    • 200 gram feta
    • 50 gram Griekse olijven
    • 20 kleine groende pepertjes (potje)
    • Wijnazijn
    • Tzatziki:
    • 2 puntpaprika's
    • 0.5 komkommer
    • Griekse yoghurt 0%
    • 4 tenen knoflook

    Bereiding

    • Rasp de helft van de komkommer en pers de knoflook uit. Meng dit met de Griekse yoghurt en laat dit intrekken. Snijd het vlees in gelijke blokjes en maak een marinade van de olie, paprikapoeder, komijn, olie, azijn, peper en zout. Rijg het vlees op spiezen of satéprikkers.
    • Snijd de andere helft van de komkommer en de tomaat in blokjes. Verkruimel de feta en snijd de rode ui in stukjes. Meng de ingrediënten in een kom en voeg de pepertjes en olijven toe. Breng op smaak met azijn, peper en zout.
    • Halveer de rode puntpaprika's en vul deze met de tzatziki. Verwarm de Airfryer 2 minuten voor op 200 graden en leg de Souvlaki's en puntpaprika's in de mand. Bak alles 8 minuten op 200 graden. Dien op met de salade en smullen maar!
    Souvlaki met Griekse salade en tzatziki

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.