Haal een stukje Griekenland in huis met deze heerlijke Souvlaki met Griekse salade en tzatziki.
Porties4
Hoofdgerechten
0-30 minuten
Airfryer
Vlees
Ingrediënten
Souvlaki:
1 kilo varkensvlees
3 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
(Mais)olie
Azijn
Griekse salade:
0.5 komkommer
1 rode ui
4 tomaten
200 gram feta
50 gram Griekse olijven
20 kleine groende pepertjes (potje)
Wijnazijn
Tzatziki:
2 puntpaprika's
0.5 komkommer
Griekse yoghurt 0%
4 tenen knoflook
Bereiding
Rasp de helft van de komkommer en pers de knoflook uit. Meng dit met de Griekse yoghurt en laat dit intrekken. Snijd het vlees in gelijke blokjes en maak een marinade van de olie, paprikapoeder, komijn, olie, azijn, peper en zout. Rijg het vlees op spiezen of satéprikkers.
Snijd de andere helft van de komkommer en de tomaat in blokjes. Verkruimel de feta en snijd de rode ui in stukjes. Meng de ingrediënten in een kom en voeg de pepertjes en olijven toe. Breng op smaak met azijn, peper en zout.
Halveer de rode puntpaprika's en vul deze met de tzatziki. Verwarm de Airfryer 2 minuten voor op 200 graden en leg de Souvlaki's en puntpaprika's in de mand. Bak alles 8 minuten op 200 graden. Dien op met de salade en smullen maar!