0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Hutspot van gerookte vis met gekruide en gegrilde garnalen

    Porties 4, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 35 m
    HomeCooker
    Groenten
    Notenvrij
    Vis
    Hoofdgerechten
    30-60 minuten
    Aardappelen
    Fruit
    Vlees

    Ingrediënten

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 plakjes gerookt doorregen spek, in dunne reepjes
    • 1 bosje lente-uitjes, gewassen en in dunne ringetjes
    • 350 g aardappelen, gewassen en in stukken van 2 cm
    • 200 g suikermaïs (diepvries)
    • 300 g gerookte schelvisfilet, ontdaan van huid en graten
    • 3 verse laurierblaadjes
    • 3 takjes verse tijm
    • 1 liter kippenbouillon, bij voorkeur biologisch
    • 100 ml koksroom
    • 200 g gepelde gekookte garnalen
    • zeezout en versgemalen zwarte peper
    • 150 g matzecrackers of een soortgelijk product
    • 1 citroen, in partjes
    • 8 grote rauwe garnalen, ongepeld
    • 4 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels olijfolie
    • een paar takjes verse tijm
    • 1 afgestreken theelepel cayennepeper
    • ½ verse rode peper, ontdaan van zaden en fijngesneden
    • rasp en sap van ½ citroen

    Bereiding

    • Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 175 °C. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    • Doe de olijfolie en het spek in de hete pan. Stel de timer in op 8 minuten, zodat het spek goudbruin en knapperig wordt. Voeg de lente-uitjes, aardappelen, suikermaïs, gerookte schelvis, laurierblaadjes en tijm toe en giet de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en verlaag de temperatuur tot 130 °C. Zet het deksel op de pan en stel de timer in op 17 minuten.
    • Leg ondertussen de grote rauwe garnalen in een ovenvaste schaal. Pers hierboven de ongepelde knoflook uit, voeg de rest van de ingrediënten voor de gegrilde garnalen toe en meng goed zodat alles is bedekt. Plaats de schaal 8 tot 10 minuten onder de grill of tot de garnalen donkerroze en gaar zijn. Leg opzij tot gebruik.
    • Schenk de room bij de stoofpot en neem de pan van de HomeCooker. Haal het laurierblad en de tijm eruit en verwijder voorzichtig het roerhulpstuk. Duw het grootste deel van de aardappelen naar één zijde van de pan en pureer de soep met een staafmixer om deze dikker te maken. Zet de pan terug op de HomeCooker, plaats het roerhulpstuk terug en stel de temperatuur in op 130 °C. Voeg de gekookte garnalen toe en stel de timer in op 3 minuten.
    • Breng de stoofpot vervolgens op smaak met peper en zout. Breek de crackers boven de kommen, schep de stoofpot erover en serveer met de gegrilde garnalen en citroenpartjes.
    Hartige taart met bietjes en geitenkaas

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.