Hutspot van gerookte vis met gekruide en gegrilde garnalen
Porties4,Voorbereidingstijd15 m,Bereidingstijd:35 m
HomeCooker
Groenten
Notenvrij
Vis
Hoofdgerechten
30-60 minuten
Aardappelen
Fruit
Vlees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
4 plakjes gerookt doorregen spek, in dunne reepjes
1 bosje lente-uitjes, gewassen en in dunne ringetjes
350 g aardappelen, gewassen en in stukken van 2 cm
200 g suikermaïs (diepvries)
300 g gerookte schelvisfilet, ontdaan van huid en graten
3 verse laurierblaadjes
3 takjes verse tijm
1 liter kippenbouillon, bij voorkeur biologisch
100 ml koksroom
200 g gepelde gekookte garnalen
zeezout en versgemalen zwarte peper
150 g matzecrackers of een soortgelijk product
1 citroen, in partjes
8 grote rauwe garnalen, ongepeld
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
een paar takjes verse tijm
1 afgestreken theelepel cayennepeper
½ verse rode peper, ontdaan van zaden en fijngesneden
rasp en sap van ½ citroen
Bereiding
Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de
temperatuur in op 175 °C. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Doe de olijfolie en het spek in de hete pan. Stel de timer in op
8 minuten, zodat het spek goudbruin en knapperig wordt. Voeg
de lente-uitjes, aardappelen, suikermaïs, gerookte schelvis,
laurierblaadjes en tijm toe en giet de bouillon erbij. Breng
het geheel aan de kook en verlaag de temperatuur tot 130 °C.
Zet het deksel op de pan en stel de timer in op 17 minuten.
Leg ondertussen de grote rauwe garnalen in een ovenvaste schaal.
Pers hierboven de ongepelde knoflook uit, voeg de rest van de
ingrediënten voor de gegrilde garnalen toe en meng goed zodat
alles is bedekt. Plaats de schaal 8 tot 10 minuten onder de grill of
tot de garnalen donkerroze en gaar zijn. Leg opzij tot gebruik.
Breng de stoofpot vervolgens op smaak met peper en zout.
Breek de crackers boven de kommen, schep de stoofpot erover
en serveer met de gegrilde garnalen en citroenpartjes.