Porties6,Voorbereidingstijd15 m,Bereidingstijd:95 m
HomeCooker
Groenten
Hoofdgerechten
Pasta, noedels of rijst
Gevogelte
+90 minuten
Fruit
Ingrediënten
3 eetlepels plantaardige olie
2 middelgrote uien, gepeld en in dunne ringen
1 verse groene peper, ontdaan van zaad en fijngesneden
1 stukje verse gember, gepeld en fijngehakt
1 bosje verse koriander, ontdaan van blaadjes, takjes fijngehakt
90 g korma of andere milde currypasta
800 g scharrelkipkarbonade zonder vel en bot, in stukken van 3 cm
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
1 blik magere kokosmelk (400 ml)
een handjevol geschaafde amandelen
2 eetlepels gedroogd kokos
200 g verse jonge spinazie
zeezout en versgemalen zwarte peper
6 eetlepels vetvrije natuurlijke yoghurt
1 citroen voor de rijst
300 g basmatirijst
2 eetlepels grof geraspte santen
Bereiding
Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel
de temperatuur in op 175 °C. Doe de amandelen in de hete pan
en stel de timer in op 8 minuten en wacht tot de amandelen
goudbruin zijn. Doe de amandelen daarna in een kom en leg
deze opzij.
Doe 2 eetlepels plantaardige olie, de uien, groene peper, gember,
koriandertakjes en kormapasta in de pan en stel de timer in op
20 minuten, zodat de uien zacht en kleverig worden.
Voeg de rest van de olie en de kip toe en stel de timer in op nog
eens 20 minuten, zodat de kip goudbruin wordt. Voeg daarna
de kikkererwten, de kokosmelk, de helft van de geschaafde
amandelen, het gedroogde kokos en een scheutje water toe.
Breng aan de kook, verlaag dan de temperatuur tot 110 °C en
stel de timer in op 40 minuten.
Als er nog ongeveer 10 minuten op de timer staan, kookt u de
rijst in een pan kokend water met een beetje zout volgens de
instructies op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat de
rijst droogstomen. Strooi daarna de kokos erover.
Voeg de spinazie toe aan de curry en stel de timer in op
5 minuten en wacht tot de spinazie is geslonken. Zet de
HomeCooker uit en breng de curry op smaak met peper en
zout. Strooi de rest van de amandelen en korianderblaadjes
erover. Serveer met yoghurt, een partje citroen om erboven uit
te knijpen en alle traditionele bijgerechten, zoals papadums,
chutneys en zuurwaren.