0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Romige Kip Korma met kokosrijst

    Porties 6, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 95 m
    HomeCooker
    Groenten
    Hoofdgerechten
    Pasta, noedels of rijst
    Gevogelte
    +90 minuten
    Fruit

    Ingrediënten

    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 2 middelgrote uien, gepeld en in dunne ringen
    • 1 verse groene peper, ontdaan van zaad en fijngesneden
    • 1 stukje verse gember, gepeld en fijngehakt
    • 1 bosje verse koriander, ontdaan van blaadjes, takjes fijngehakt
    • 90 g korma of andere milde currypasta
    • 800 g scharrelkipkarbonade zonder vel en bot, in stukken van 3 cm
    • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
    • 1 blik magere kokosmelk (400 ml)
    • een handjevol geschaafde amandelen
    • 2 eetlepels gedroogd kokos
    • 200 g verse jonge spinazie
    • zeezout en versgemalen zwarte peper
    • 6 eetlepels vetvrije natuurlijke yoghurt
    • 1 citroen voor de rijst
    • 300 g basmatirijst
    • 2 eetlepels grof geraspte santen

    Bereiding

    • Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 175 °C. Doe de amandelen in de hete pan en stel de timer in op 8 minuten en wacht tot de amandelen goudbruin zijn. Doe de amandelen daarna in een kom en leg deze opzij.
    • Doe 2 eetlepels plantaardige olie, de uien, groene peper, gember, koriandertakjes en kormapasta in de pan en stel de timer in op 20 minuten, zodat de uien zacht en kleverig worden.
    • Voeg de rest van de olie en de kip toe en stel de timer in op nog eens 20 minuten, zodat de kip goudbruin wordt. Voeg daarna de kikkererwten, de kokosmelk, de helft van de geschaafde amandelen, het gedroogde kokos en een scheutje water toe. Breng aan de kook, verlaag dan de temperatuur tot 110 °C en stel de timer in op 40 minuten.
    • Als er nog ongeveer 10 minuten op de timer staan, kookt u de rijst in een pan kokend water met een beetje zout volgens de instructies op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat de rijst droogstomen. Strooi daarna de kokos erover.
    • Voeg de spinazie toe aan de curry en stel de timer in op 5 minuten en wacht tot de spinazie is geslonken. Zet de HomeCooker uit en breng de curry op smaak met peper en zout. Strooi de rest van de amandelen en korianderblaadjes erover. Serveer met yoghurt, een partje citroen om erboven uit te knijpen en alle traditionele bijgerechten, zoals papadums, chutneys en zuurwaren.
    Romige kip Korma met kokosrijst

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.