0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Rocambole met kip

    Een indrukwekkend gerecht

    Porties 1, Voorbereidingstijd 60 m
    Groenten
    Notenvrij
    60-90 minuten
    Keukenmachine
    Hoofdgerechten
    Kaas
    Gevogelte
    Bloem

    Ingrediënten

    • Voor de vulling:
    • 1 ui (middelgroot)
    • 1 teentje knoflook
    • 500 g kipfilet, gekookt en snel gebakken
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels maïzena
    • 1 kopje (240 ml) melk
    • Voor het deeg:
    • 200 g ricotta
    • 150 g margarine
    • 100 g maïsmeel
    • 200 g bloem
    • 2 theelepels zout
    • 1 theelepel zuiveringszout

    Bereiding

    • Hak de ui, knoflook en kip afzonderlijk met het hakmes in de kan van de keukenmachine.
    • Bak in een steelpan de ui en de knoflook aan in een beetje olie. Voeg de kip toe, zout en peper naar smaak en roer goed. Meng de maïzena met de melk en voeg toe aan het kipmengsel. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.
    • Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en laat afkoelen. Plaats eerst het hakmes en doe daarna alle ingrediënten voor het deeg in de kom van de keukenmachine en laat draaien tot een soepel deeg.
    • Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een dunne lap. Lepel voorzichtig het afgekoelde kipmengsel op het deeg en rol het op tot een Braziliaanse rol (rocambole).
    • Bestrijk met losgeklopte eidooier en zet ongeveer 40 minuten in een middelwarme oven (180°C).
    • Garneer naar wens en serveer direct.
    • 60 minuten bereidingstijd
    Rocambole met kip

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.