0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Risotto primavera met asperges, tuinbonen en erwten

    Porties 4, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 35 m
    HomeCooker
    Alcohol
    Groenten
    Notenvrij
    Vegetarisch
    Hoofdgerechten
    Kaas
    Pasta, noedels of rijst
    30-60 minuten
    Fruit

    Ingrediënten

    • 1 liter groente- of kippenbouillon, bij voorkeur biologisch
    • 1 bos asperges
    • 100 g tuinbonen (diepvries)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 40 g ongezouten boter
    • 1 kleine ui, gepeld en gehalveerd
    • 2 stengels bleekselderij, gewassen
    • 300 g risottorijst
    • 125 ml witte wijn
    • 100 g doperwten (diepvries)
    • rasp en sap van 1 citroen
    • 20 g vers geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 bosje verse munt, blaadjes geplukt en fijngehakt
    • zeezout en versgemalen zwarte peper
    • extra virgine olijfolie

    Bereiding

    • Breng eerst de bouillon in een kleine koekenpan op hoog vuur aan de kook en draai dan het vuur omlaag zodat de bouillon zachtjes kookt. Breek het houtachtige uiteinde van de asperges af en snij de stengel fijn, maar laat de kop heel. Voeg samen met de tuinbonen toe aan de bouillon en blancheer 1 minuut. Gebruik een schuimspaan om de bonen in een kom koud water te scheppen en haal het velletje eraf. Giet af en leg opzij.
    • Controleer of het roerhulpstuk in de HomeCooker-pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 130 °C. Doe de olijfolie en de helft van de boter in de hete pan. Plaats de Snijtoren met grove rasp naast de HomeCooker en zet hem aan. Rasp de ui en bleekselderij en doe deze vervolgens over in de pan (als u geen Snijtoren hebt, snij dan met de hand fijn). Stel de timer in op 10 minuten, zodat de groenten zacht maar niet verkleurd zijn.
    • Doe de rijst in de pan en verhoog de temperatuur tot 175 °C. Stel de timer in op 5 minuten en wacht tot de rijst doorzichtig wordt. Voeg de witte wijn toe en laat deze een paar minuten pruttelen. Giet vervolgens de hete bouillon erbij. Verlaag de temperatuur tot 130 °C en stel de timer in op 15 minuten.
    • Voeg de erwten, bonen, asperges en de resterende boter toe en stel de timer in op 5 minuten. Zet de HomeCooker uit en verwijder de pan en het roerhulpstuk. Meng de gehakte munt, het citroensap en het grootste deel van de citroenrasp en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout, plaats het deksel op de pan en laat 2 minuten staan. Verdeel de risotto over de borden, bestrooi met de rest van de citroenrasp en Parmezaanse kaas, sprenkel er wat extra virgine olijfolie over en serveer direct.
    • Tip van de Chef: Frozen peas and broad beans suit this recipe just fine, but if it’s the right season and you can pick up fresh peas and beans, it’s well worth podding those and using them instead – you can’t beat that beautiful fresh taste.
    Risotto primavera met asperges, tuinbonen en erwten | Philips

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.