0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Muskaatpompoenrisotto met knapperige salie en pancetta

    Porties 4, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 65 m
    HomeCooker
    Alcohol
    Groenten
    Notenvrij
    60-90 minuten
    Hoofdgerechten
    Kaas
    Pasta, noedels of rijst
    Fruit

    Ingrediënten

    • 1 muskaatpompoen, ontdaan van pitten en in de lengte in parten gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 40 g ongezouten boter
    • 1 kleine ui, gepeld en gehalveerd
    • 2 stengels bleekselderij, gewassen
    • 300 g risottorijst
    • 125 ml witte wijn
    • 1 liter kippen- of groentebouillon, bij voorkeur biologisch
    • 2 handen vers geraspte Parmezaanse kaas
    • zeezout en versgemalen zwarte peper
    • 12 plakken pancetta of gedroogd, gerookt spek
    • 1 bos verse salie, ontdaan van blaadjes
    • extra virgine olijfolie

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200 °C/400 °F/gas 6. Leg de pompoenparten in een ovenvaste schaal met een beetje olijfolie, peper en zout en rooster de pompoen 30 minuten of tot ze zacht zijn. Breng ondertussen de bouillon in een kleine koekenpan op hoog vuur aan de kook en draai dan het vuur omlaag om de bouillon zachtjes te laten koken. Controleer of het roerhulpstuk in de HomeCooker- pan is geplaatst en stel de temperatuur in op 130 °C.
    • Doe 1 eetlepel olijfolie en de helft van de boter in de hete pan. Plaats de keukenmachine met grove rasp naast de HomeCooker en zet hem aan. Rasp de ui en bleekselderij en doe deze vervolgens over in de pan (als u geen keukenmachine hebt, snij dan met de hand fijn). Stel de timer in op 10 minuten, zodat de groenten zacht maar niet verkleurd zijn.
    • Doe de rijst in de pan en stel de temperatuur in op 175 °C. Stel de timer in op 5 minuten, tot de rijst doorzichtig wordt. Voeg de witte wijn toe en laat deze een paar minuten pruttelen. Giet vervolgens de hete bouillon erbij. Verlaag de temperatuur tot 130 °C en stel de timer in op 20 minuten.
    • Hol de pompoen uit. Doe het vruchtvlees in de pan, stel de temperatuur in op 70 °C en stel de timer in op 2 minuten. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de pancetta en salieblaadjes tot ze knapperig zijn en leg ze daarna op een bord met keukenpapier.
    • Zet de HomeCooker uit en verwijder de pan en het roerhulpstuk. Meng de Parmezaanse kaas en resterende boter en breng op smaak met peper en zout. Plaats vervolgens het deksel op de pan en laat 2 minuten staan. Verdeel de risotto over de borden, strooi de knapperige salie en pancetta erover, sprenkel er wat extra virgine olijfolie over en serveer direct.
    Risotto met pompoen, salie en pancetta

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.