Porties4,Voorbereidingstijd8 m,Bereidingstijd:15 m
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
Vegetarisch
Lactosevrij
Hoofdgerechten
Airfryer
Zuivelvrij
Glutenvrij
Ingrediënten
200 g courgette en/of aubergine
1 gele paprika
2 tomaten
1 ui, gepeld
1 teen knoflook, geperst
2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
vergemalen zwarte peper
1 eetlepel olijfolie
kleine, ronde ovenschaal doorsnede 16 cm
Bereiding
Verwarm de AirFryer voor op 200 °C
Snijd de courgette, aubergine, paprika, tomaten en ui in blokjes van ongeveer 2 cm.
Schep de groenten in de schaal om met de knoflook, Provençaalse kruiden, ½ theelepel zout en peper naar smaak. Schep ook de olijfolie erdoor.
Zet de schaal in het mandje en schuif het mandje in de AirFryer. Stel de tijd in op 15 minuten en laat de ratatouille gaar worden. Schep de groenten tussendoor een keer door.
Serveer de ratatouille bij gebakken vlees als entrecote of schnitzel.
Tip van de Chef: Ratatouille originated in the south of France, and some say in the city of Nice itself. It features the vegetables you would be likely to find in a potager in the middle of summer: