Porties1,Voorbereidingstijd15 m,Bereidingstijd:12 m
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
Hoofdgerechten
Kaas
Airfryer
Bloem
Vlees
Ingrediënten
100 g bloem
1 theelepel instant gist
½ eetlepel olijfolie
50 ml tomatensaus
½ bol mozzarella, in dunne plakken
50 g salami, in reepjes
2-3 champignons, in plakjes
2 theelepels gedroogde oregano
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
handje rucola
pizzavorm van 15 cm, ingevet
Bereiding
Meng de bloem met de gist, een snufje zout, olijfolie en 60-75 ml water tot een samenhangend deeg en kneed dit door tot het deeg soepel en elastisch is.
Verwarm de airfryer voor op 220 °C.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 18 cm en leg deze in de pizzavorm, sla de rand van het deeg iets naar binnen.
Strijk de tomatensaus over het deeg uit en leg de plakjes mozzarella erop. Verdeel de salami en champignons erover en bestrooi de pizza met oregano, peper en Parmezaanse kaas.
Zet de pizzavorm in het mandje en schuif het mandje in de airfryer. Stel de tijd in op 12 minuten. Bak de pizza knapperig bruin en gaar.
Leg de pizza op een bord en leg in het midden een bergje rucola.
TIP:
Je pizza is een stuk sneller klaar als je uitgaat van kant-en-klaar pizzadeeg uit de koeling.