Je leest het goed: insecten zoals gedroogde meelwormen zijn zeer eiwitrijk en gezond! Veel mensenschrijvers noemen dit al de voeding van de toekomst. Nu smaken deze meelwormen ook nootachtig, wat lekker terugkomt in dit pastagerecht. Een tip en ware must om te proberen.
Porties 3, Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 230 gram type 00 bloem
- 30 gram gedroogde meelwormen
- 150 gram walnoten
- 200 gram bospaddestoelen
- 50 gram rucola
- 100 gram parmezaanse kaas
- 100 ml water
- 2 eetlepels walnotenolie
Bereiding
- 1. Bak eerst de meelwormen in een droge pan. Doe de helft van de bloem met de meelwormen in een chopper of de Onionchef en maal dit fijn.
- 2. Doe nu alle bloem in de Pastamachine en selecteer programma 1. Voeg de notenolie en het water toe en draai hier fettuccine van.
- 3. Snijd tussendoor de bospaddestoelen in kwarten en bak deze met 1 lepel notenolie in een koekenpan.
- 4. Snijd de walnoten een keer door, kook de pasta beetgaar en meng deze met de walnoten en paddenstoelen.
- 5. Wanneer je de pasta gaat serveren, meng er weer een lepel notenolie door en strooi de geraspte parmezaanse kaas en rucola over het gerecht.