Porties4,Voorbereidingstijd15 m,Bereidingstijd:70 m
HomeCooker
Groenten
Notenvrij
60-90 minuten
Vegetarisch
Lactosevrij
Hoofdgerechten
Zuivelvrij
Glutenvrij
Ingrediënten
2 rode uien, gepeld en in dikke ringen
4 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd
4 takjes verse tijm, ontdaan van blaadjes
3 eetlepels olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 kleine stevige aubergine, in stukken van 2 cm
2 courgettes, in dikke plakken
1 rode paprika, ontdaan van zaadjes en gesneden
1 gele paprika, ontdaan van zaadjes en gesneden
12 zwarte olijven, ontpit
4 pruimtomaten, in dikke plakken
balsamicoazijn
1 bosje verse basilicum, ontdaan van blaadjes
extra virgine olijfolie
Bereiding
Meng de rode uienringen in een kom met de knoflook,
tijmblaadjes, 1 eetlepel olijfolie en een snufje peper en zout tot
alles bedekt is.
Controleer of het roerhulpstuk in de HomeCooker-pan is
geplaatst en stel de temperatuur in op 175 °C. Doe de uien en
knoflook in de hete pan en stel de timer in op 10 minuten.
Voeg de aubergine, courgette, paprika en olijven toe en stel de
timer in op 20 minuten. Voeg daarna de rest van de tomaten en
de rest van de olie toe en stel de timer in op 35 minuten.
Zet de HomeCooker uit en verwijder de pan en het
roerhulpstuk. Meng een scheut balsamicoazijn en het grootste
deel van de gescheurde basilicumblaadjes door de groenten en
breng op smaak met peper en zout. Schep de ratatouille op een
mooi bord, bestrooi met de rest van het basilicum en sprenkel
er wat extra virgine olijfolie over.
Tip van de Chef: To make this a bit more hearty, I love to serve it with some crumbled goat’s or feta cheese and a scattering of mixed, toasted seeds. Toast the seeds in the HomeCooker for a few minutes at 130°C before you get started.