De SoupMaker is heel veelzijdig. Zo kun je bijvoorbeeld deze quinoa salade maken in de SoupMaker. Het lekkerste is als je de paprika's zelf roostert in je Airfryer. Een lekker gerecht voor bij de BBQ of als lunch!
Ik was op reis in Duitsland en kreeg deze beenham voorgeschoteld in een goed aanbevolen restaurant. Beenham is heerlijk in combinatie met asperges of gewoon gesneden op een lekker stuk brood. Probeer gerust ook met andere marinades te werken, zoals Provençaalse, Italiaanse etc.
Ingrediënten
- 130 gram quinoa
- 50 gram olijven, bij voorkeur kalamata olijven
- 2 el kappertjes
- 150 gram zongedroogde tomaten
- 200 gram geroosterde paprika’s
- 400 gram kidneybonen
- 1 groene chilipeper
- 200 gram kipfilet
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 2 el bieslook
- 3 el dille
- 1 kippenbouillontablet
- 14 ansjovisfilets
- 2 el rode wijnazijn
Bereiding
- Snijd de kipfilet in kleine reepjes en vul de SoupMaker met de quinoa en het kippenvlees. Voeg 1 bouillontablet toe en vul aan met water tot het onderste streepje. Selecteer nu programma 3 van de SoupMaker.
- Als het programma is afgelopen, laat je hem nog 15 minuten gesloten zodat de quinoa gaar kan worden. Ontpit ondertussen de olijven, snijd de rode ui fijn en de zongedroogde tomaat in kleine reepjes.
- Spoel de kidneybonen af en laat ze goed uitlekken. Rooster de paprika's in de Airfryer en ontvel deze. Indien je de geroosterde paprika's uit een pot gebruikt, spoel ze kort af. Snijd de paprika's in repen. Maak de chilipeper schoon en snijd deze samen met de bieslook en dille fijn. Pers de knoflook uit. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de kappertjes en ansjovisfilets toe. Breng de salade op smaak met de rode wijnazijn, olijfolie en peper en zout.
- Serveer de salade niet te koud. Eet smakelijk!