0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas

    Een lekkere vegetarische variant op de traditionele lasagne met tomaat en gehakt. Deze combinatie met biet, pompoen en geitenkaas is zeker het proberen waard.

    Porties 2
    Hoofdgerechten
    Groenten
    60-90 minuten
    Vegetarisch
    Airfryer

    Ingrediënten

    • 700 gram pompoen
    • 500 gram gekookte rode bieten
    • 250 gram milde geitenkaas
    • 800 gram dieprode tomaten
    • 250 g verse lasagnebladen
    • 1½ eetlepel verse rozemarijn
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 ui
    • Grana padano, geraspt

    Bereiding

    • Schil de pompoen en snijd deze fijn. Snijd de ui fijn en rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Meng in een kom met 1 eetlepel olijfolie en rooster deze in de Airfryer op 175 graden ongeveer 10 minuten.
    • Snijd de bieten in dunne plakjes en de tomaten in kleine blokjes. Rasp de kaas.
    • Pureer de gegrilde pompen, ui, rozemarijn samen met de tomaten met een staafmixer. Doe de saus in een pan en laat 5 minuten zachtjes verwarmen op laag vuur.
    • Neem een vuurvaste schaal die in je Airfryer past en smeer deze in met een beetje olie. Begin met een laagje saus en dek af met lasagnebladeren. Verdeel nu de helft van de saus en 1/3 van de bietenschijfjes over de bladeren en dek af met 1/3e van de geitenkaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn, maar zorg dat er in de laatste laag geen biet zit, alleen saus en kaas.
    • Bestrooi de lasagne met wat Grana Padano en bak de lasagne af op 150 graden, gedurende 45 minuten. Om de lasagne op een speciale manier te serveren laat je deze afkoelen en steek je ronde torentjes uit met een steker. Verwarm de torentjes 6 minuten op 200 graden en garneer met dungesneden biet en geitenkaas.
    Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.