Verrukkelijk verleidelijk
Porties 1, Bereidingstijd: 60 m
Ingrediënten
- Voor de kaassaus:
- ½ liter melk
- 2 eetlepels boter
- nootmuskaat
- zout
- peper
- 150 g Parmezaanse kaas
- Voor de lasagne:
- 250 g kipfilet
- 1 pakje voorgekookte lasagnevellen (500 g)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 tomaten, ontveld en zaadjes verwijderd
- 10 groene olijven
- 250 g mozzarella, in plakjes
- zwarte peper
Bereiding
- De kaassaus: warm de melk op in een steelpan (niet laten koken). Smelt in een andere pan de boter en voeg de bloem toe. Roer 2 minuten snel om, haal de pan van het vuur en voeg al roerend de melk toe tot een dikke en gladde saus ontstaat.
- Kruid het mengsel met een mespunt nootmuskaat, zout en peper en laat nog 2 minuten op laag vuur zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en voeg tweederde van de Parmezaanse kaas toe. Zet weg.
- De lasagne: verwarm de oven voor op 180°C. Kook de kip 10 minuten in water met kruiden naar smaak en laat in de bouillon afkoelen. Plaats het hakmes in de keukenmachine en hak de kipfilet in dikke stukken. Zet weg.
- Hak met het hakmes in de kan van de keukenmachine ui, knoflook, tomaten, peterselie en olijven, apart van elkaar. Verwarm de boter in de steelpan, stoof eerst de knoflook en voeg daarna kip, tomaten, olijven en peterselie toe. Laat op laag vuur pruttelen. Zet weg.
- Neem een glazen ovenschaal en maak lagen van kaassaus, lasagnevellen, kip en mozzarella, lasagnevellen, enzovoorts. De laatste laag moet kaassaus zijn.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak 25 minuten in de oven.
- 1 uur bereidingstijd