Geroosterde lamsrack met een korstje van macadamiaâs
Elke portie bevat:
1825 kJ/435 kcal
26 g eiwitten
36 g vet waarvan 13 g verzadigd
2 g koolhydraten
1 g vezels
Porties4 p,Voorbereidingstijd10 m,Bereidingstijd:30 m
0-30 minuten
Groenten
Hoofdgerechten
Airfryer
Zuivelvrij
Glutenvrij
Vlees
Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
800 g lamsrack
peper en zout
75 g ongezouten macadamianoten
1 eetlepel broodkruim (liefst zelfgemaakt)
1 eetlepel verse rozemarijn, gehakt
1 ei
Bereiding
Hak de knoflook fijn. Meng de olijfolie en knoflook tot knoflookolie. Bestrijk de lamsrack met de olie en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de Airfryer voor op 100 °C.
Hak de noten fijn en doe in een kom. Meng met broodkruim en rozemarijn. Klop het ei los in een andere kom.
Om de lamsrack een korstje te geven, haalt u het vlees door het eimengsel. Laat goed uitlekken en haal het vlees daarna door het
macadamia mengsel.
Doe de lamsrack in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer. Stel de timer in op 25 minuten. Verhoog na 25 minuten de
temperatuur tot 200 °C en stel de timer in op nog eens 5 minuten. Verwijder het vlees. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten voordat u het serveert.
Tip van de Chef: U kunt de macadamia noten desgewenst vervangen door pistachenoten, hazelnoten, cashewnoten of amandelen.