0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Lamskoteletjes met knoflooksaus

    Porties 4, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 22 m
    Groenten
    Notenvrij
    Hoofdgerechten
    30-60 minuten
    Airfryer
    Zuivelvrij
    Glutenvrij
    Vlees

    Ingrediënten

    • 1 bol knoflook
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel verse oregano, heel fijn gehakt
    • zeezout
    • versgemalen zwarte peper
    • 8 lamskoteletjes

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de bol knoflook dun met olijfolie en zet hem in het mandje. Schuif het mandje in de airfryer en stel de tijd in op 12 minuten. Pof de knoflook gaar.
    • Meng intussen de kruiden met wat zeezout, peper en olijfolie. Bestrijk de lamskoteletjes heel dun met totaal een halve eetlepel kruidenolie en laat ze 5 minuten liggen.
    • Neem de knoflookbol uit het mandje en verwarm de airfryer voor op 220 °C.
    • Leg 4 lamskoteletjes in het mandje en schuif dit in de airfryer. Stel de tijd in op 5 minuten. Rooster de lamskoteletjes mooi bruin. Van binnen mogen ze nog rood of rosé zijn. Houd ze warm in een schaal en rooster de andere koteletjes op dezelfde manier.
    • Knijp de tenen knoflook tussen duim en wijsvinger boven de kruidenolie uit. Voeg wat zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
    • Serveer de lamskoteletjes met knoflooksaus. Lekker met couscous en gesmoorde courgette.
    Lamskoteletjes met knoflooksaus

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.