Supereenvoudig en superlekker – een perfect knapperig bijgerecht.
Porties4 p,Voorbereidingstijd5 m,Bereidingstijd:70 m
HomeCooker
Notenvrij
Vegetarisch
Lactosevrij
Hoofdgerechten
30-60 minuten
Aardappelen
Zuivelvrij
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
600 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes van 2,5 cm
1 takje verse rozemarijn of tijm, ontdaan van blaadjes1 takje verse rozemarijn of tijm, ontdaan van blaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
5 teentjes knoflook, ongepeld en gekneusd
Bereiding
Controleer of het roerhulpstuk in de pan is geplaatst en stel de
temperatuur in op 250 °C.
Doe de olijfolie en aardappelen in de hete pan. Stamp de
rozemarijn- of tijmblaadjes fijn met een snufje zout. Voeg deze
samen met de gekneusde knoflook en wat peper toe aan de
pan. Stel de timer in op 70 minuten, zodat de aardappelen mooi
goudbruin en knapperig worden. Schep alles in een mooie
schaal en eet er een heerlijk stukje gebraden rundvlees of kip
bij en een flinke portie prachtige seizoensgroenten.
Tip van de Chef: Voor de variatie kunt u ook gepelde partjes
rode ui of gehalveerde kastanjechampignons
toevoegen. Experimenteer met verschillende
houtachtige kruiden of voeg stukjes
gedroogde rode peper toe voor wat meer pit.