In het wildseizoen eten we natuurlijk ook eendenborst. Een heerlijke combinatie met stoofpeertjes en rodewijn saus. En natuurlijk uit je Airfryer!
Porties4
Hoofdgerechten
0-30 minuten
Airfryer
Vlees
Ingrediënten
2 eendenborst filets
50 gram suikerpinda’s
50 gram pistache noten
500 gram aardappels
100 gram rozemarijn
Peper en zout
Honing
Stoofperen
Rode wijn saus
Bereiding
Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen en snijd het vet lichtjes in zodat er een ruitjespatroon ontstaat. Hak de suikerpinda's en pistachenoten fijn en smeer het vet in met wat honing. Strooi de gehakte noten eroverheen. Houd even apart.
Snijd de aardappels in wedges en haal ze door de olijfolie en rozemarijn. Bak deze in je Airfryer gedurende 6 minuten op 200 graden tot ze een beetje beginnen te kleuren.
Na 6 minuten schuif je de aardappeltjes aan de kant en leg je eendenborstfilets erbij. Bak dit samen nog 10 minuten zodat de eend mooi krokant wordt. Haal nu de eend eruit en laat even rusten.
Snijd de eend in dunne plakjes en dien op met de aardappelwedges en stoofperen. Lekker met rode wijn saus.