0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Wanneer je aan Mexico denkt, dan denk je aan tortillas en burritos. Burritos kan je heel goed in de Airfryer bereiden. Je bakt eerst de kip en vult dan de wraps met het vlees. Haal jij ook een stukje Mexico uit je Airfryer?

    Porties 4, Bereidingstijd: 45 minuten
    Groenten
    Hoofdgerechten
    30-60 minuten
    Feest
    Voorafjes en snacks
    Airfryer
    Vlees

    Ingrediënten

    • 350 gram kipdijvlees
    • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
    • 1 theelepel komijn
    • 2 lepels olijfolie
    • 3 tenen knoflook
    • 1 rode ui
    • 1 blik kidneybonen zonder vocht
    • 4 lente-uitjes
    • 200 gram gekookte basmatirijst
    • 1 limoen
    • 4 tomaten
    • 1 klein bakje rucola
    • 6 grote tortilla's
    • 100 gram geraspte Emmentaler kaas
    • 1 potje bieslook
    • 1 klein potje crème fraiche
    • 1 theelepel Cajun-kruiden
    • 1 potje Jalapeño peper
    • 2 voorgekookte maïskolven

    Bereiding

    • 1. Maak een marinade van de olie, komijn, paprikapoeder, knoflook en het sap van 1 limoen.
    • 2. Snij de kipdijfilets in dunne reepjes en marineer deze 45 minuten in de marinade.
    • 3. Snijd de tomaat en ui in blokjes en de lente-ui in ringen en zet deze apart: dit wordt de salade.
    • 4. Bak de kip op de bakplaat tot deze mooi krokant is (8 tot 10 minuten op 200 graden) met een paar keer omscheppen.
    • 5. Schep nu de gekookte rijst, maïsstukjes en bonen onder de kip door en leg de Jalapeño en de maïskolven op de kip.
    • 6. Bak dit nog eens 10 tot 12 minuten op 180 graden.
    • 7. Meng de crème fraîche door de Cajun-kruiden en zet deze apart.
    • 8. Smeer de tortillas in met de crème fraîche en leg de vulling op de tortilla’s en bestrooi met geraspte kaas.
    • 9. Maak de bakplaat schoon en leg de opgerolde tortilla’s weer op de bakplaat.
    • 10. Bestrooi de tortilla’s met de geraspte kaas en gratineer ze kort 6 tot 10 minuten op 170 graden in de Airfryer.
    • 11. Presenteer de burritos op een bord en serveer met de ui, tomaat, sla, lente-ui en Jalapeño pepers en de overgebleven saus.
    • Tip van de Chef: Lekker met nacho’s en een tomatensalsa.
    Kip burritos

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.