Italiaanse groentestoofpot met tuinbonen, erwten en artisjokken
Italiaanse groentestoofpot met tuinbonen, erwten en artisjokken | Philips
Porties6,Voorbereidingstijd25 m,Bereidingstijd:45 m
HomeCooker
Groenten
Notenvrij
60-90 minuten
Hoofdgerechten
Zuivelvrij
Fruit
Vlees
Ingrediënten
zeezout en versgemalen zwarte peper
350 g tuinbonen (vers of diepvries)
extra virgine olijfolie
1 kleine witte ui, gepeld en gesnipperd
1 prei, buitenste bladeren verwijderd, gewassen en in dunne ringen
1 bos asperges
400 ml kippenbouillon, bij voorkeur biologisch
4 plakken prosciutto
200 g spinazie
1 bosje verse munt, ontdaan van blaadjes
350 g erwten (vers of diepvries)
4 artisjokken van goede kwaliteit (pot), in vieren
rasp van 1 citroen
Bereiding
Voor dit deel van het recept hebt u het roerhulpstuk niet
nodig. Vul de HomeCooker-pan met 2,5 liter water en stel de
temperatuur in op 250 °C. Plaats het pasta-inzetstuk erin als
het water kookt, voeg de tuinbonen toe en stel de timer in op
1 minuut. Haal daarna voorzichtig het pasta-inzetstuk uit de
pan, giet de bonen af en doe ze in een kom koud water. Dop de
bonen, laat ze uitlekken en leg opzij.
Leeg en reinig de HomeCooker-pan, plaats het roerhulpstuk erin
en stel de temperatuur in op 130 °C. Doe 2 eetlepels extra virgine
olijfolie, de ui en prei in de hete pan. Zet het deksel erop en stel
de timer in op 15 minuten, zodat de groenten zacht maar niet
verkleurd zijn. Breek ondertussen het houtachtige uiteinde van
de asperges af en snij de stengel fijn, maar laat de kop heel.
Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg
vervolgens de prosciutto toe en stel de timer in op 5 minuten.
Voeg de spinazie en asperges toe, zet het deksel op de pan
en stel de timer in op 5 minuten. Doe de tuinbonen, erwten
en artisjokken erbij en stel de timer in op 3 minuten. Hak
ondertussen de muntblaadjes grof.
Als de tijd om is en de groenten goed gestoofd zijn, zet u de
HomeCooker uit en verwijdert u voorzichtig het roerhulpstuk.
Breng de groenten op smaak met peper en zout en meng het
grootste deel van de gehakte munt erdoor. Schep de groenten
op een mooi bord, bestrooi met de rest van de munt en de
citroenrasp, sprenkel er wat extra virgine olijfolie over en serveer.
Tip van de Chef: If you can get hold of fresh artichokes, they’ll be absolutely delicious here. Just prep them, then blanch in boiling salted water in the HomeCooker for 7 minutes until tender before you start, adding them with the broad beans and peas towards the end of the recipe
U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.