0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Italiaanse groentestoofpot met tuinbonen, erwten en artisjokken

    Italiaanse groentestoofpot met tuinbonen, erwten en artisjokken | Philips

    Porties 6, Voorbereidingstijd 25 m, Bereidingstijd: 45 m
    HomeCooker
    Groenten
    Notenvrij
    60-90 minuten
    Hoofdgerechten
    Zuivelvrij
    Fruit
    Vlees

    Ingrediënten

    • zeezout en versgemalen zwarte peper
    • 350 g tuinbonen (vers of diepvries)
    • extra virgine olijfolie
    • 1 kleine witte ui, gepeld en gesnipperd
    • 1 prei, buitenste bladeren verwijderd, gewassen en in dunne ringen
    • 1 bos asperges
    • 400 ml kippenbouillon, bij voorkeur biologisch
    • 4 plakken prosciutto
    • 200 g spinazie
    • 1 bosje verse munt, ontdaan van blaadjes
    • 350 g erwten (vers of diepvries)
    • 4 artisjokken van goede kwaliteit (pot), in vieren
    • rasp van 1 citroen

    Bereiding

    • Voor dit deel van het recept hebt u het roerhulpstuk niet nodig. Vul de HomeCooker-pan met 2,5 liter water en stel de temperatuur in op 250 °C. Plaats het pasta-inzetstuk erin als het water kookt, voeg de tuinbonen toe en stel de timer in op 1 minuut. Haal daarna voorzichtig het pasta-inzetstuk uit de pan, giet de bonen af en doe ze in een kom koud water. Dop de bonen, laat ze uitlekken en leg opzij.
    • Leeg en reinig de HomeCooker-pan, plaats het roerhulpstuk erin en stel de temperatuur in op 130 °C. Doe 2 eetlepels extra virgine olijfolie, de ui en prei in de hete pan. Zet het deksel erop en stel de timer in op 15 minuten, zodat de groenten zacht maar niet verkleurd zijn. Breek ondertussen het houtachtige uiteinde van de asperges af en snij de stengel fijn, maar laat de kop heel.
    • Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg vervolgens de prosciutto toe en stel de timer in op 5 minuten. Voeg de spinazie en asperges toe, zet het deksel op de pan en stel de timer in op 5 minuten. Doe de tuinbonen, erwten en artisjokken erbij en stel de timer in op 3 minuten. Hak ondertussen de muntblaadjes grof.
    • Als de tijd om is en de groenten goed gestoofd zijn, zet u de HomeCooker uit en verwijdert u voorzichtig het roerhulpstuk. Breng de groenten op smaak met peper en zout en meng het grootste deel van de gehakte munt erdoor. Schep de groenten op een mooi bord, bestrooi met de rest van de munt en de citroenrasp, sprenkel er wat extra virgine olijfolie over en serveer.
    • Tip van de Chef: If you can get hold of fresh artichokes, they’ll be absolutely delicious here. Just prep them, then blanch in boiling salted water in the HomeCooker for 7 minutes until tender before you start, adding them with the broad beans and peas towards the end of the recipe
    Italiaanse groentestoofpot met tuinbonen, erwten en artisjokken | Philips

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.