Plaats eerst de deeghaak in de keukenmachine en voeg dan de bloem, ½ theelepel zout, de boter en 1 ei toe. Laat de keukenmachine draaien totdat het deeg loslaat.
Voeg 1-2 eetlepels koud water toe als het deeg te korrelig is. Maak een bal van het deeg en doe er plasticfolie omheen. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Hak ¾ van de peterselie fijn. Klop 4 eieren los met de yoghurt en breng op smaak met zout, royaal versgemalen zwarte peper en de komijn. Roer de fijngehakte peterselie door het mengsel. Wrijf de schil van de rode bietjes af en snijd elk bietje in 6 stukken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel met een doorsnede van 30 cm. Doe het deeg in de vorm, druk de randen aan en snijd overtollig deeg aan de bovenrand weg. Schenk het eimengsel over de bodem en leg de stukjes biet in een cirkel in de vorm. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met wat extra zwarte peper.