1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending

    Producten

    Hartige taart met rode bietjes en geitenkaas

    Geurig, voedzaam en kleurrijk

    Porties 4, Bereidingstijd: 50 m
    Groenten
    Notenvrij
    60-90 minuten
    Vegetarisch
    Keukenmachine
    Hoofdgerechten
    Kaas
    Bloem

    Ingrediënten

    • 250 g bloem
    • 125 g koude boter, in klontjes
    • 5 eieren
    • 15 g (platte) peterselie
    • 100 ml Griekse yoghurt
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 2 gekookte rode bietjes
    • 200 g zachte geitenkaas
    • 15 g verse basilicum
    • 10 g verse bieslook
    • - 1 ondiepe taartvorm, 26 cm, ingevet
    • - keukenmachine met deeghaak

    Bereiding

    • Plaats eerst de deeghaak in de keukenmachine en voeg dan de bloem, ½ theelepel zout, de boter en 1 ei toe. Laat de keukenmachine draaien totdat het deeg loslaat.
    • Voeg 1-2 eetlepels koud water toe als het deeg te korrelig is. Maak een bal van het deeg en doe er plasticfolie omheen. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
    • Hak ¾ van de peterselie fijn. Klop 4 eieren los met de yoghurt en breng op smaak met zout, royaal versgemalen zwarte peper en de komijn. Roer de fijngehakte peterselie door het mengsel. Wrijf de schil van de rode bietjes af en snijd elk bietje in 6 stukken.
    • Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel met een doorsnede van 30 cm. Doe het deeg in de vorm, druk de randen aan en snijd overtollig deeg aan de bovenrand weg. Schenk het eimengsel over de bodem en leg de stukjes biet in een cirkel in de vorm. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met wat extra zwarte peper.
    • Zet de taartvorm op een bakplaat, schuif de plaat één richel onder het midden van de oven en bak de taart in 40-45 minuten goudbruin. Hak de rest van de kruiden grof en meng ze door elkaar. Haal de taart uit de oven en laat 5 minuten rusten.
    • Leg een handvol kruiden in het midden van de taart of snijd de taart in punten en serveer elk stuk taart met een portie kruidensalade.
    • 50 minuten bereidingstijd 30 minuten rijzen
    Hartige taart met bietjes en geitenkaas