Porties p,Voorbereidingstijd20 m,Bereidingstijd:20 m
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
Hoofdgerechten
Kaas
Airfryer
Vlees
Ingrediënten
1 grote courgette (ca. 400 g)
50 g feta, verkruimeld
1 teen knoflook, geperst
½ eetlepel milde paprikapoeder
200 g mager rundergehakt
versgemalen zwarte peper
laag schaaltje, doorsnede 15 cm
Bereiding
Snijd de uiteinden van de courgette en snijd de courgette daarna in 6 gelijke stukken. Zet de stukken rechtop en hol ze met een theelepel uit tot op ½ centimeter van de wand en 1 cm van de onderkant. Bestrooi de binnenkant met een beetje zout.
Verwarm de AirFryer voor op 180 °C.
Meng het gehakt met de feta, knoflook, paprikapoeder en peper naar smaak en kneed alles goed door. Verdeel het gehakt in 6 gelijke porties. Vul de stukken uitgeholde courgette met het gehakt en druk dit goed aan. Maak de bovenkant met een vochtige hand mooi glad.
Zet de stukken courgette in het schaaltje en zet het schaaltje in het mandje. Schuif het mandje in de AirFryer en stel de tijd in op 20 minuten. Bak de gevulde courgettes bruin en gaar. Lekker met gele rijst en gepofte tomaatjes.