0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Gamba's 'Pil Pil' met zoete aardappel

    Zomer op tafel, wat heerlijk! De lekkere pittige gamba's smaken heerlijk met het zoete van de aardappels en honing. Prik de gamba's op het citroengras, dat ziet er én leuk uit, én smaakt nog eens extra lekker omdat de citroensmaak in de gamba trekt.

    Porties 4
    Hoofdgerechten
    Aardappelen
    Airfryer
    Vis
    +90 minuten

    Ingrediënten

    • 12 grote gamba’s
    • 1 rode peper zonder zaadjes
    • 1 sjalot
    • 4 el olijfolie
    • 4 stokjes citroengras
    • 4 tenen knoflook
    • Gerookte paprikapoeder
    • 5 grote zoete aardappels
    • 1 el honing
    • 2 el olijfolie
    • 2 el verse rozemarijn, gehakt
    • 2 limoenen

    Bereiding

    • Maak de gamba's schoon en ontdoe ze van het darmkanaal. Snijd de knoflook en rode peper fijn en snipper de sjalot. Meng de knoflook, rode peper, ui, olijfolie met het paprikapoeder tot een marinade en laat de gamba's twee uur marineren.
    • Snijd de zoete aardappel in plakjes en meng ze met de olie, fijngesneden rozemarijn en de honing. Bak de aardappels 15 minuten op 180 graden in de Airfryer. Rijg ondertussen de garnalen op de stengels citroengras. Zet de temperatuur op 200 graden en voeg de gamba spiesjes toe. Bak deze 5 minuten mee. Serveer met limoenpartjes.
    Gamba's 'Pil Pil' met zoete aardappel

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.