0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Kippenfricassee is het vetarme broertje van de welbekende ragout. Je kan deze serveren als een leuk voorgerecht, bijvoorbeeld met rosti.

    Porties 4, Bereidingstijd: 25 minuten
    Hoofdgerechten
    Groenten
    Aardappelen
    Airfryer
    The Philips Chef
    Vlees

    Ingrediënten

    • ½ liter kippenbouillon
    • Klein flesje magere room
    • 2 kipfilets
    • ½ theelepel kerriepoeder
    • 250 gram champignons
    • 15 gram peterselie
    • 1 lepel arachide-olie
    • 1 eetlepel maïzena

    Bereiding

    • 1. Snij de kipfilet in kleine blokjes en de champignons in kwarten.
    • 2. Verwarm de bakplaat 3 minuten voor op 200 graden.
    • 3. Doe de olie op de bakplaat en bak de blokjes kip met de champignons 7 minuten op 200 graden mooi krokant.
    • 4. Voeg de kippenbouillon, kerrie en room toe en roer dit goed door.
    • 5. Verhit het geheel 5 minuten op 170 graden.
    • 6. Voeg dan de maïzena toe aan de saus en los deze op door continu te roeren.
    • 7. Sluit de Airfryer en verwarm het geheel weer 5 minuten op 170 graden.
    • 8. Dien de fricassee op, eventueel met rosti en gehakte peterselie.
    • Tip van de Chef: Serveer de fricassee eventueel met Rosti uit de Airfryer.
    Fricassee van kip

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.