Een gezonde courgettini gegarneerd met kip en champignons bereid in de airfryer. Dit was een inzending van MJ. Vloeijberghs van de Airfryer Bakavondturen Groentenwedstrijd 2017
Porties2,Bereidingstijd:40 minuten
Hoofdgerechten
Groenten
Pasta, noedels of rijst
Airfryer
The Philips Chef
Ingrediënten
2 kipfilets
1 scheut olijfolie
1 stengel bleekselderij
2 sjalots
250 gram champignons
250 ml magere room
5 gram maïzena
1 courgette
1 theelepel paprikapoeder
2 tenen knoflook
1 zakje geraspte light kaas
1 zak rucola
Peper en zout
Bereiding
1. Snijd de sjalot, knoflook, champignons, bleekselderij in blokjes. Meng deze met 1 lepel olijfolie en verdeel dit op de bakplaat.
2. Snijd de kipfilet in repen en zet het meerlaags rekje op de groenten en bak dit samen 10 minuten 180 graden.
3. Mocht je de bakplaat niet hebben kan dit ook in de bak accessoires in 2 etappes eerst de kip dan de groentes.
4. Haal na 10 min de kipfilet uit de Airfryer en zet deze afgedekt apart.
5. Giet de room bij de groenten mengeling en breng deze op smaak met zout, peper en de paprikapoeder. Verwarm 5 min op 180 graden in de Airfryer
6. Snijd tussentijds met een spiraalsnijder de courgette in slierten en voeg deze afloop toe aan de groenten mengeling.
7. Zet het rekje terug met de courgette en verwarm de kip nog 3 minuten mee op 180 graden.
8. Verdeer de courgettini op een bord en bedek met de kip en garneer af met de rucolla.