Gezonde maaltijd voor de dagelijkse vitaminen
Porties 1, Bereidingstijd: 35 m
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 komkommer
- 1 wortel
- 1 daikon
- 50 g sojaboonscheuten
- 2 eetlepels olie
- 200 g bieflappen, in reepjes
Bereiding
- Kook de rijst in de rijstkoker. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Meng 1 teentje knoflook en 2 eetlepels sesamolie met zout naar smaak. Rasp met de raspschijf van de keukenmachine de komkommer, de wortel en de witte radijs in reepjes ter grootte van een lucifer en meng door elke groente een beetje van het knoflookmengsel.
- Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees met de resterende sojasaus, suiker en knoflook.
- Schep de groenten en de bieflapreepjes op de rijst en besprenkel met een paar druppels sesamolie. Serveer met de gochujang.
- 35 minuten bereidingstijd