1
0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending vanaf €20,-

    Recept

      Aspergesalade met mandarijn

    Heerlijk op een warme lentedag: deze aspergesalade met mandarijn, appel en gebakken krieltjes uit de Airfryer. Serveer het met gegrilde aspergefakkels om het geheel compleet te maken.

    Porties 12, Bereidingstijd: 40 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Hoofdgerechten
    30-60 minuten
    Aardappelen
    Airfryer
    Fruit
    Vlees

    Ingrediënten

    • 500 gram witte asperges
    • 750 gram groene asperges
    • 750 gram beenham (naturel)
    • 6 mandarijnen
    • 1 appel
    • 500 gram krielaardappels (zonder schil)
    • 2 lente uitjes
    • 10 plakjes ontbijtspek
    • 4 gekookte eieren
    • 4 eetlepels light mayonaise
    • 1 eetlepel olijfolie

    Bereiding

    • 1. Schil de witte asperges en snijd deze in grove stukken Houd 10 groene asperges apart voor de aspergefakkels. Snijd de rest van de groene asperges ook in grove stukken.
    • 2. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 5 mm. Pel daarna de mandarijnen en maak hier partjes van.
    • 3. Snij de helft van de beenham in kleine blokjes en de rest in dunne plakken.
    • 4. Spoel de krielaardappels af, meng deze met de gesneden asperges en 1 lepel arachide olie en bak deze samen met alle beenham krokant in de Airfryer op 150 graden voor 15-20 minuten. Laat deze vervolgens beide afkoelen.
    • 5. Kook vervolgens de eieren in je Airfryer 12min 120gr en laat ze schrikken maak de eieren fijn met een eiersnijder en doe deze samen met de krielaardappels, mandarijn, appel en asperges in een kom.
    • 6. Meng 4 lepels light mayonaise door de salade en breng op het smaak met peper en zout. Meng het daarna door de salade.
    • 7. Snijd de lente ui in dunne ringen en verdeel deze over de salade.
    • 8. Maak van de overgebleven groene asperges samen met het ontbijtspek aspergefakkels. Grill deze in de Airfryer op 170 graden voor 10 minuten en serveer deze samen met de resterende beenham bij de salade.
    • Tip van de Chef: De beenham kan zowel koud als warm gegeten worden.
    Aspergesalade met mandarijn

    Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

    Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

     

    √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

    √ Het profiteren van speciale kortingen;

    √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

     

    Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

    Deel dit recept