Wist je dat je veel meer dan friet kan bereiden in je Airfryer? Bereid hele maaltijden in één keer met een rekje in je Airfryer! Je bakt met lucht en dat geeft geen smaakoverdracht. Heerlijk: aardappels met vlees en groenten.
Porties2,Bereidingstijd:30 minuten
Groenten
The Philips Chef
Hoofdgerechten
Aardappelen
Airfryer
Glutenvrij
Vlees
Ingrediënten
2 hele verse worsten
2 gehaktballen
4 aardappelkroketten (deze maak je zelf)
1 klein zakje diepvriessperziebonen
4 plakjes ontbijtspek
Peper en zout
Voor de aardappelkroketten:
1 kilo aardappels (geschild)
3 eieren
½ theelepel nootmuskaat
2 takjes peterselie
10 eetlepels bloem
200 gram panko (broodkruim)
Bereiding
1. Maak de aardappelkroketten door de aardappels te koken met een heel klein beetje zout. Maak hier puree van met een pureeknijper.
2. Snij de peterselie zeer fijn en doe deze met de nootmuskaat en de eieren door de puree. Laat het pureemengsel helemaal afkoelen. Doe de koude puree in een spuitzak en spuit er kroketten van (lengte ongeveer 7 centimeter).
3. Leg de bloem op een ondiep bord en rol hier de aardappelkroketten door. Rol de kroketten daarna door het ei en door de panko en leg ze op een schaal.
4. Je hebt voor de maaltijd 2 aardappelkroketten per persoon nodig. Als je kroketten over hebt, kun je deze prima invriezen.
5. Rol de sperziebonen in de plakjes ontbijtspek als takkenbosjes.
6. Leg de worst en de aardappelkroketten (2 per persoon) in de frituurmand van de Airfryer. Zet het rekje eroverheen en verdeel hier de rollen boontjes met spek en de gehaktballen op.
7. Bak dit in je Airfryer gedurende 10 minuten op 200 graden.