Een hele berg met kippenpoten bakken kan in in Airfryer lekker op een feestje als snack of bij de warme maaltijd.
Porties 18, Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten
- 18 kippenpoten
- 2 eetlepels arachide olie
- 1 eetlepel gerookte paprika poeder
- 1 theelepel kerrie poeder
- 1 theelepel zout
- 1 snufje peper
- 3 eetlepels barbecue saus
- 3 tenen geperste knoflook
Bereiding
- 1. Maak eerst de marinade door de barbecue saus, arachide olie, kerrie, zout, peper, knoflook, paprikapoeder te mengen tot een marinade.
- 2. Marineer de kippenkoten minimaal 1 uur in een gesloten zak.
- 3. Leg de kippenpoten in de airfryer mand en bak deze 25minuten op 200 graden.
- 4. Leg op de helft van de baktijd de kippenpoten en om zodat ze mooi gelijkmatis krokant bakken.