0

Winkelwagen

Er zitten momenteel geen artikels in uw winkelwagen.

    Hummus

    Hummus is een puree gemaakt van kikkererwten. Lekker met een stuk brood bij de barbecue of een salade.

    Porties 6, Bereidingstijd: 0-30 minuten
    0-30 minuten
    Notenvrij
    Staafmixer
    Vegetarisch
    Bijgerechten
    Lactosevrij

    Ingrediënten

    • 200 g kikkererwten (blik)
    • 1 el Griekse yoghurt
    • 3 tenen knoflook
    • 1 rode puntpaprika
    • 5 el sesamzaad
    • 2 el olijfolie
    • 3 el citroensap
    • 1 mespunt suiker
    • 1 mespunt cayennepeper
    • 1 mespunt paprikapoeder
    • 2 el gehakte peterselie

    Bereiding

    • 1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Halveer de knoflook. Pureer met de staafmixer de kikkererwten met 2-3 el vocht, sesamzaad, knoflook, yoghurt en 1 el olie tot een gladde crème.
    • 2. Voeg het citroensap toe en pureer nogmaals kort met de staafmixer. Breng de hummus op smaak met suiker, cayennepeper, peper en zout. Schep in een kom en besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn en de rode puntpaprika in reepjes en strooi over de hummus.
    Hummus

    Deel dit recept

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.