Hummus is een puree gemaakt van kikkererwten. Lekker met een stuk brood bij de barbecue of een salade.
Porties 6, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 200 g kikkererwten (blik)
- 1 el Griekse yoghurt
- 3 tenen knoflook
- 1 rode puntpaprika
- 5 el sesamzaad
- 2 el olijfolie
- 3 el citroensap
- 1 mespunt suiker
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 mespunt paprikapoeder
- 2 el gehakte peterselie
Bereiding
- 1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Halveer de knoflook. Pureer met de staafmixer de kikkererwten met 2-3 el vocht, sesamzaad, knoflook, yoghurt en 1 el olie tot een gladde crème.
- 2. Voeg het citroensap toe en pureer nogmaals kort met de staafmixer. Breng de hummus op smaak met suiker, cayennepeper, peper en zout. Schep in een kom en besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn en de rode puntpaprika in reepjes en strooi over de hummus.